Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalový predkrm vôbec nechutil: Mladí Slováci prehrali s Islandom 0:2

Mladí slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov si pripísali v rozbiehajúcej sa kvalifikácii ME 2019 prvú prehru. V treťom svojom stretnutí podľahli Islandu 0:2 (0:1).

05.10.2017 17:20 , aktualizované: 19:20
Jakub Hromada Foto: ,
Momentka zo zápasu Slovensko - Island.
debata (6)

Na popradskom štadióne slovenský optimizmus schladili severania už v 8. min, keď rýchly protiútok hostí úspešne zakončil Gudmundsson. Táto situácia zaskočila zverencov trénera Pavla Hapala a ani v ďalšom priebehu nehrali dobre, neutvorili si veľa nebezpečných situácií.

Islanďania hrali aktívne, usilovali sa o protiútoky a mali bližšie k ďalšiemu gólu. Nepríjemné boli najmä ich štandardné situácie, v 51. min po rohovom kope hlavičkoval Haraldsson prudko do brvna.

Slováci sa pokúšali otočiť vývoj, ukázali dosť úsilia, ale menej kvality. Boli neistí aj v obrane a súper stále hrozil druhým gólom. V 67. min aj dopravil loptu druhý raz do siete, ale rozhodca ho neuznal pre faul na brankára.

V závere už chýbal domácim pokoj a prehľad. Možnosť na vyrovnanie nevyužil v 73. min striedajúci Vestenický, ktorý zle trafil loptu po Čmelíkovom centri. Ani záverečný desaťminútový tlak nepriniesol efekt, navyše v poslednej minúte dostal kapitán Hromada druhú žltú kartu a po nej červenú. Islanďania v nadstavenom čase z protiútoku zvýšili, ale Gudmundssonovmu gólu predchádzal ich faul v strede poľa.

Najbližší utorok čaká Slovensko ďalší zápas v Poprade, privíta najväčšieho favorita 2. skupiny Španielsko.

Hlasy (zdroj: TV Dajto):

Pavel Hapal (tréner SR „21“): „Mám chladnú hlavu. Neodohrali sme dobrý prvý polčas, nechali sme súperovi veľa priestoru. Dali sme dnes do toho dosť úsilia, chýbal nám však pokoj a finálna prihrávka. Hoci sme mali prevahu, utvorili sme si šance, neskórovali sme a skomplikovali si situáciu. Islanďania boli nebezpeční v protiútokoch. Verím, že proti Španielsku sa nám v utorok podarí dosiahnuť lepší výsledok.“

Denis Vavro (obranca SR „21“): „Prehrali sme si ho sami. Mali sme mať silu na to, aby sme nepriaznivý stav 0:1 otočili na 3:1 alebo 4:1. Doma nemôžeme prehrať s Islandom. Tento dnešný duel si rozoberieme. Máme päť dní, aby sme sa pripravili na Španielsko, ktoré musíme zdolať. Islandský súper bol nepríjemný, ale aj zdržiaval hru. Chýbala nám jednoduchosť, pokoj v hre s loptou, veľakrát sme zbytočne špekulovali. Je tu ešte veľa zápasov, zakopnúť môžu aj Španieli či Albánci. Chceme sa v domácom prostredí rozlúčiť s fanúšikmi v tomto roku víťazstvom.“

Tabuľka 2. skupiny:
    Z V R P S B
1. Severné Írsko 3 2 0 1 3:2 6
2. Slovensko 3 2 0 1 3:3 6
3. Albánsko 3 1 1 1 3:3 4
4. Island 2 1 0 1 4:3 3
5. Španielsko 1 1 0 0 1:0 3
6. Estónsko 4 0 1 3 2:5 1
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Jakub Hromada #slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov