Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keby sme prehrali, nechutil by mi, vraví Duda o góle. Akú motiváciu mali hráči?

Keď bol na zraze slovenských futbalových reprezentantov pred mesiacom, jeho pozícia bola v klube úplne iná. Túto skutočnosť pripomína aj Ondrej Duda (22).

03.10.2017 13:07
Ondrej Duda Hertha Foto: ,
Ondrej Duda strelil proti Bayernu svoj premiérový gól v bundeslige.
debata

„Vôbec som nehrával a ani som nevedel, čo bude. Keď som sa vrátil do Berlína, tréner mi dal šancu v Európskej lige a potom som hral už aj v ligových súbojoch. Cítim jeho dôveru. Uplynulý mesiac sme odohrali dosť stretnutí a teším sa, že som v dobrom zápasovom tempe,“ vysvetľoval stredopoliar Herthy Berlín, ktorý takmer rok pauzoval, trápili ho zranenia.

Duda si uplynulú nedeľu otvoril strelecký účet v nemeckej bundeslige, premiérový gól strelil do siete obhajcu titulu Bayernu Mníchov. Znížil ním v 51. minúte na 1:2 a trvalo len päť minút, kým jeho spoluhráč Salomon Kalou vyrovnal na konečných 2:2.

„Teší ma, že môj gól naštartoval mužstvo. Chceli sme otočiť výsledok, čo sa nám aj podarilo. Bod s Bayernom je za týchto okolností výborný. Ak by sme prehrali, môj premiérový presný zásah by mi príliš nechutil,“ zdôraznil Duda pred pondelňajším tréningom v Šamoríne a doplnil, že ešte ho čaká po návrate do klubu zápisné za premiérový gól.

Teraz sa už plne koncentruje na štvrtkový zápas v kvalifikácii MS 2018 v Škótsku. „Bude to asi najdôležitejší zápas v doterajšej kvalifikácii. Aj nasledujúce stretnutie s Maltou sa bude odvíjať od toho, ako zvládneme súboj v Glasgowe. Hrá sa až do konca a verím, že najbližšie stretnutie zvládneme, myslím, že máme na to kvalitu,“ pokračoval.

Očakáva vypredaný štadión a tvrdší, ostrovný, nepríjemný futbal domáceho mužstva. Priznal, že taký štýl mu príliš nesedí. „Mám radšej kombinačný futbal,“ dodal.

Hráči si pozreli nešťastný záver

V 21. kole minulej bundesligovej sezóny bola Hertha blízko k triumfu nad Bayernom, no v 96. minúte inkasovala vyrovnávajúci gól na 1:1. Tréner berlínskeho tímu Pál Dárdai sa v predvečer minulotýždňového zápasu rozhodol, že jeho zverenci si pozrú nešťastný záver duelu a tým ich motivuje, aby sa podobná situácia neopakovala. „S trénerským štábom sme chceli ukázať, že voči súperovi nemôžeme mať až taký rešpekt,“ uviedol pre Bild Dárdai. „Fungovalo to. Bolo to motivačné video, v ktorom nešlo o taktiku. Pomohlo nám to, aby sme na ihrisko nastúpili s veľkým odhodlaním,“ doplnil kouča Duda. Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #hertha berlín #Ondrej Duda