Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Ako za Beckhama. Ale lepšie

Slovenskí futbalisti tretí raz zo štyroch kvalifikačných zápasov s Angličanmi viedli 1:0. A vždy podľahli 1:2...

06.09.2017 05:00
Anglicko - Slovensko. Foto: ,
Anglicko - Slovensko.
debata

Dve predchádzajúce prehry si pripísala iná futbalová generácia, z ktorej už nenosí dres národného tímu nijaký hráč. Na prvý pohľad mala náročnejšiu úlohu, v kvalifikácii ME 2004 stál proti nej súper, ktorého tromfami boli David Beckham či Michael Owen. Také osobnosti súčasný anglický tím nemá.

Na Wembley v pondelok večer Slováci potrápili Angličanov, ale opäť ich nezdolali. Zasa nula bodov. Súper bol o kúsok lepší. Slovenský tím však podal proti veľkému favoritovi najsľubnejší výkon.

Bol odvážnejší i sebavedomejší ako pred rokom na európskom šampionáte vo Francúzsku, kde síce Kozákovi zverenci vydolovali jediný bod s Angličanmi v celej histórii za bezgólovú remízu, ale boleli z toho oči.

Slovákom nepomohol k víťazstvu ani štart ako z rozprávky. Na Wembley po parádnom góle viedli. Z ideálnej situácie nič nevyťažili. Ich výkon pomaly upadal, strácal tempo. Aby sa tešili aj na konci zápasu, musia zvládnuť viac ako tridsať excelentných minút a ako bonus zopár ďalších pekných ťahov.

Angličania, majstri kvalifikácií, ale potom babráci na veľkých podujatiach, sa rýchlo spamätali po Lobotkovom góle a opäť pevným krokom kráčajú k prvému miestu v skupine a k priamemu postupu.

Odfúkli si, že Slovákov majú šťastne za sebou. Kým tí s nimi vybojovali pred štrnástimi rokmi rovnaké výsledky, skončili v päťčlennej skupine tretí a získali o desať bodov menej ako oni. Teraz im dýchali na chrbát a stále nie sú bez šance cestovať s nimi na šampionát do Ruska.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kvalifikácia MS 2018 vo futbale #Anglicko - Slovensko