Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koho zaradil Kozák na post stopérov? Pozrite si základnú zostavu

Slovenských futbalistov čaká dnes večer kľúčový zápas kvalifikácie o postup na MS 2018. Zverenci Jána Kozáka nastúpia v slávnom Wembley proti favorizovanému Anglicku. Koho postavil kouč Kozák do základnej zostavy?

04.09.2017 19:51
Anglicko - Slovensko Foto: ,
Marek Hamšík podľa očakávania figuruje v základnej zostave.
debata

V bránke sa predstaví Martin Dúbravka, obrannú formáciu vedno s kapitánom Škrtelom a Ďuricom utvoria Peter Pekarík a Tomáš Hubočan. V strede poľa nastúpia Milan Škriniar, Stanislav Lobotka, Vladimír Weiss, Marek Hamšík a Róbert Mak.

Adam Nemec je v rozostavení jediným útočníkom. V porovnaní s piatkovým trnavským víťazstvom 1:0 nad Slovincami v základnej zostave chýbajú zadák Norbert Gyömbér a záložník Juraj Kucka, Škriniar sa z defenzívneho radu posunie o úroveň vyššie.

Kormidelník Angličanov pošle medzi tri žrde Joa Harta, do obrany kvarteto Kyle Walker, Gary Cahill, Phil Jones, Ryan Bertrand. Stredopoliarmi sú kapitán Jordan Henderson, Eric Dier a Dele Alli, ofenzívnym trojzáprahom Alex Oxlade-Chamberlain, Harry Kane a Marcus Rashford.

Pondelkový súboj vo Wembley povedú rozhodcovia z Francúzska. Hlavným arbitrom je Clément Turpin, na čiarach mu budú pomáhať jeho krajania Nicolas Danos a Cyril Gringore.

Anglicko je s 17 bodmi lídrom F-skupiny, Slovensko má 15 bodov, Škótsko a Slovinsko po jedenásť, Litva päť. Malta zatiaľ nebodovala. Slováci uzavrú svoje vystúpenia v „efku“ v októbri – predstavia sa v Škótsku (5. 10.) a doma proti Malte (8. 10.).

Základné zostavy

Anglicko: Hart – K. Walker, G. Cahill, P. Jones, Bertrand – Henderson, E. Dier – Dele Alli – Oxlade-Chamberlain, H. Kane, Rashford
Slovensko: M. Dúbravka – Pekarík, Škrtel, J. Ďurica, Hubočan – Škriniar, Lobotka – Weiss, Hamšík, Mak – A. Nemec

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #slovenská futbalová reprezentácia #kvalifikácia MS 2018 vo futbale