Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vynovenú dvadsaťjednotku čaká ostrý štart. Kapitánom je Hromada

Naposledy si zahrali na júnových majstrovstvách Európy v Poľsku, teraz otvárajú novú kvalifikáciu s novotvoriacim sa výberom.

31.08.2017 13:33
Slovensko - Srbsko Foto: ,
V novovytvorenom výbere do 21 rokov sú aj hráči z úspešnej SR 20.
debata

Mladí slovenskí futbalisti do 21 rokov budú bojovať o účasť na ME 2019 v Taliansku, ale aj na olympijskom turnaji v Tokiu 2020. Ich prvým súperom v 2. skupine bude zajtra Estónsko.

Nasledovať budú tri domáce zápasy – v Senici proti Severnému Írsku a v Poprade proti Islandu a Španielsku. Už táto jeseň naznačí, na čo si môže tím trúfať.

„Máme aj v ďalších ročníkoch dostatok kvalitných hráčov. Typologicky sú však trochu iní, v minulom výbere bolo viac kreatívnych futbalistov. Preto sa bude meniť aj štýl našej hry,“ zdôrazňuje na prahu kvalifikácie český kouč slovenského tímu Pavel Hapal.

Už sa nemôže spoliehať na opory Škriniara, Lobotku, Zreľáka, Bera či niektorých ďalších, ale z predchádzajúceho výberu zostalo aj v súčasnom tíme viacero šikovných hráčov.

Lídrami by sa mohli stať Hromada (nový kapitán), Jakubech, Vavro, Špalek, Haraslín, Bénes a niektorí ďalší, ktorí už majú dosť skúseností aj z minulej kvalifikácie.

V aktuálnej nominácii sú aj traja nováčikovia Roland Černák, Dalibor Takáč a Christián Herc. Mužstvo odletelo včera ráno do Tallinnu, kde ho čakal večer prvý tréning. Zápas sa uskutoční zajtra od 16.45.

Na šampionáte bude štartovať 12 mužstiev, v hre je 11 miesteniek (Taliansko má istú účasť, San Maríno ako spoluorganizátor nie). Na záverečný turnaj ME postúpia priamo víťazi skupín.

Štyria najlepší z druhých priečok (do úvahy sa budú brať výsledky len s prvým, tretím, štvrtým a piatym tímom v skupine) sa stretnú v baráži. Štyria semifinalisti ME 2019 postúpia na OH 2020.

Program Slovákov

Zajtra: 16.45 Estónsko – Slovensko, 5. septembra: Slovensko – Severné Írsko v Senici, 5. októbra: Slovensko – Island, 10. októbra: Slovensko – Španielsko, 14. novembra: Španielsko – Slovensko, 23. marca 2018: Albánsko – Slovensko, 27. marca: Slovensko – Albánsko, 11. septembra: Island – Slovensko, 12. októbra: Slovensko – Estónsko, 16. októbra: Severné Írsko – Slovensko.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Hapal #slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov