Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladí cítia šancu. Nechám to na trénerovi, vraví Mazáň

Ľavý obranca MŠK Žilina Róbert Mazáň i krídelník Cracovie Krakov Jaroslav Mihalík reprezentovali Slovensko na júnových futbalových majstrovstvách Európy hráčov do 21 rokov v Poľsku, teraz majú šancu nastúpiť aj v najcennejšom drese.

29.08.2017 07:00
Slovensko - Ukrajina Foto: ,
Róbert Mazáň v reprezentačnom drese výberu do 21 rokov.
debata

Obaja sa totiž ako nováčikovia dostali do 24-člennej nominácie kouča A-tímu SR Jána Kozáka na blížiace sa duely proti Slovinsku (hrá sa 1. septembra o 20.45 h v Trnave) a Anglicku (4. 9. o 20.45 h SELČ v londýnskom Wembley) v rámci F-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta do Ruska.

„Samozrejme, že mám pozitívne pocity. Som rád, že som sa tu stretol aj s niektorými spoluhráčmi z dvadsaťjednotky i s novými, staršími a skúsenými futbalistami, ktorí hrajú už dlhšie za seniorskú reprezentáciu,“ uviedol Mazáň na pondelkovom zraze a dodal:

"Veľmi sa teším, že môžem byť na tomto zraze. Zatiaľ sa iba spoznávame. Verím, že s pribúdajúcimi dňami to bude lepšie a lepšie. Byť v národnom tíme a pôsobiť s hráčmi svetového kalibru je pre mňa obrovská výzva. Opakujem, veľmi sa teším na celý zraz.

Na klubovej úrovni sa Žiline ako úradujúcemu majstrovi v novom ročníku Fortuna ligy nedarí. Piatkové domáce víťazstvo nad Trnavou 3:1 však môže psychicky pomôcť mužstvu, a tým aj ľavonohému obrancovi MŠK.

„Určite je to tak,“ zdôraznil Mazáň a pokračoval: „Duel proti Spartaku nám vyšiel. Chceli sme ho zvládnuť, čo sa nám aj podarilo. A ja som s dobrou náladou prišiel do Šamorína na zraz slovenskej reprezentácie.“

Pri nútenej absencii obrancov Martina Škrtela a Jána Ďuricu, ktorý proti Slovinsku nemôžu nastúpiť pre dištanc za žlté karty, existuje šanca, že by rodák z Trenčína v prvý septembrový deň mohol dostať príležitosť na trnavskom trávniku.

Na otázku, ako sa na túto možnosť pozerá, Róbert Mazáň poznamenal: „Určite vnímam túto situáciu. Maťo Škrtel i Jano Ďurica sú vykartovaní. Tá šanca pre mňa môže prísť, nechám to pochopiteľne na trénerovi a jeho rozhodnutí. Ja sa budem chcieť dobre pripraviť a potom uvidíme.“

Druhý novic v seniorskej reprezentácii na spomenuté septembrové kvalifikačné súboje Jaroslav Mihalík na pondelňajšom zraze v Šamoríne skonštatoval:

„Zatiaľ sme toho veľa neabsolvovali, tréneri nám stihli iba niečo krátko povedať k zápasom, ktoré nás čakajú. Túto kvalifikáciu máme dobre rozbehnutú. Som rád, že som prišiel teraz aj ja a môžem byť súčasťou tohto tímu. Dúfam, že mužstvu budem prospešný a pomôžem mu. Párkrát som figuroval v pozícii náhradníka, teraz som sa dostal do 24-člennej nominácie. Teší ma, že som v nej.“

Dvadsaťtriročný rodák zo Spišskej Novej Vsi (nar. 27. júla 1994) je spokojný, že ho kouč Ján Kozák zaradil do kádra. „Či som počítal s nomináciou? Trošku možno aj áno, ale nebol som si úplne istý. Nevedel som, či budem v pozícii náhradníka alebo prídem v pondelok do Šamorína. Som však pochopiteľne rád, že som tu. Na klubovej úrovni v Cracovii som začiatok nemal dobrý, pred mesiacom som bol pre nich ešte drahý, ale kúpili ma a zrazu sa situácia zmenila. V poľskom klube ma teraz inak vnímajú, hrávam. Myslím si, že aj na základe toho som sa dostal do seniorskej reprezentácie,“ uviedol Mihalík a na margo účinkovania v mužstve SR „21“ dodal:

„Určite, aj v dvadsaťjednotke boli dôležité a pekné zápasy, ale predsa len – ‚áčko‘ je ‚áčko‘ a vrchol snaženia každého futbalistu. Seniorská reprezentácia má najväčšiu vážnosť.“

Bývalý hráč Žiliny i Slavie Praha sa určite nebráni tomu, aby vybehol aspoň na pár minút proti Slovinsku či v Anglicku. „Nastúpiť za slovenskú reprezentáciu by bolo určite pekné. Uvidíme, je to na trénerovi Kozákovi,“ vyjadril sa Jaroslav Mihalík, ktorý na adresu slovinského protivníka dodal:

„Hrajú už dlhšie spolu. Myslím si, že budú zohraní, nebude to ľahký protivník. Nelichotivú bilanciu proti Slovincom chceme prelomiť, teraz je na to v domácom prostredí asi najlepšia príležitosť. Presadiť sa môžeme tou hrou, ktorou sme sa prezentovali v ostatných dueloch. Začiatok tejto kvalifikácie nebol až taký dobrý, po dvoch prehrách však prišli štyri víťazstvá, postupne sa to nabaľovalo. V mužstve cítiť víťaznú atmosféru.“

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #Jaroslav Mihalík #Róbert Mazáň