Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V pondelok už trénoval. Duda bude pripravený na Slovinsko

Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda pre zranenie nefiguroval na súpiske mužstva prvej bundesligy Hertha BSC Berlín proti Borussii Dortmund v sobotňajšom zápase 2. kola najvyššej nemeckej súťaže.

28.08.2017 20:21
Duda Henderson Foto: ,
Ondrej Duda verí, že si opäť zahrá proti Angličanom.
debata

Našťastie, pre 22-ročného rodáka zo Sniny to neznamená stop na blížiace sa kvalifikačné zápasy Slovenska doma proti Slovinsku (1. septembra) a v Anglicku (4. septembra) v boji o postup na MS 2018.

"V piatok som si trochu na tréningu podvrtol členok, preto som s mužstvom necestoval na bundesligový duel do Dortmundu. Absolvoval som vyšetrenia, ktoré, našťastie, ukázali, že nejde o nič vážne, takže som sa mohol zúčastniť v pondelok na tréningu reprezentácie a pripravovať sa na zápas so Slovinskom,“ potvrdil stredopoliar.

Tréner Ján Kozák s ním tak môže počítať na nadchádzajúce kvalifikačné duely. Miernu bolesť síce ešte pociťoval, ale v trénovaní mu nebránila.

Členok v minulosti spôsobil mladému hráčovi pomerne často problémy, raz väčšie, inokedy menšie. Tentoraz musel oželieť akurát jeden zápas. Pre vleklé problémy s kolenom a lanskej decembrovej operácii vynechal takmer celú sezónu 2016/2017, počas ktorej absolvoval len 67 bundesligových minút. S Herthou si odkrútil prípravu na nový ročník, ale do súťažného diania zatiaľ nezasiahol.

"Nemôžem povedať, že som rozohraný. Nemecká liga sa začala len nedávno. Isteže, ak by človek odohral dve-tri stretnutia, pomohlo by mu to. Ale vzhľadom na to, že som väčšinu minulej sezóny vynechal, nestihol by som sa rozohrať v pár zápasoch. Verím, že zápasová záťaž príde, pretože máme pred sebou veľa duelov a tréner bude zostavu určite rotovať,“ tvrdí hráč, ktorý prestúpil do Herthy BSC Berlín z Legie Varšava v lete 2016.

O miesto v tíme berlínskeho klubu musí poriadne zabojovať. "Budem robiť všetko pre to, aby som odohral čo najviac. Samozrejme, nie je to jednoduché. Možno na začiatku sezóny tréner niečo skúša, ‚vymýšľa‘, ak to nepôjde, akiste prikročí k rotácii,“ ponúka ofenzívny futbalista optimistický pohľad do budúcnosti.

Pri národnom tíme sa cíti vždy fajn: "Zakaždým sa teším na zraz reprezentácie, vždy keď prídem, urobím si náladu. Verím, že to bude platiť aj v tomto prípade.“ Keď mu dá tréner dôveru, je pripravený hrať aj v základnej zostave: "Na každý zápas sa pripravujem, ako keby som mal hrať od začiatku. Uvidíme, čo má v pláne tréner.“

Slovensko i Slovinsko sú kvalitatívne na približne rovnakej úrovni. Čo môže byť podľa Dudu v piatkovom stretnutí v Trnave rozhodujúce? "Musíme sa stopercentne pripraviť na zápas. Hráme doma a môžeme využiť domáce prostredie. Dúfam, že to zvládneme,“ odpovedal.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #Ondrej Duda