Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švédsky kouč Ericson: Strašný zážitok. Slováci boli lepší vo všetkom

Tréner švédskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Haakan Ericson po štvrtkovej prehre 0:3 so Slovenskom neskrýval sklamanie z hry svojho mužstva na ME tejto vekovej kategórie v Poľsku.

23.06.2017 10:54
Haakan Ericson Foto: ,
Švédsky tréner mladíkov Haakan Ericson
debata (5)

Obhajcovia prvenstva spred dvoch rokov skončili v A-skupine na 3. mieste. Získali iba dva body za remízy s Angličanmi (0:0) a Poliakmi (2:2), a neúspešné účinkovanie na turnaji podčiarkol spomenutý súboj so Slovákmi.

„Samozrejme, je to veľké zlyhanie,“ povedal Ericson pri mikrofóne televíznej stanice Channel 5. Päťdesiatse­demročný kouč priznal, že z úvodnej štvrťhodiny v podaní Švédov bol doslova zhrozený.

„Asi po 10–15 minútach som bol v šoku a v duchu som si vravel: ‚Sakra, veď my nevieme prejsť stredom poľa.‘ Bol to strašný zážitok. Na ihrisku sme pôsobili pomalým a ťažkopádnym dojmom. Už vtedy som rozmýšľal o nejakom striedaní. Náš súper bol lepší vo všetkých aspektoch. Bol to najhorší zápas počas obdobia dva a pol roka,“ doplnil Ericson, ktorý Švédov na šampionáte v Česku v roku 2015 priviedol k zisku zlatých medailí.

Koniec švédskych nádejí na ME v Poľsku znamená aj Ericsonov odchod z lavičky mužstva do 21 rokov. „Za výsledok preberám plnú zodpovednosť,“ skonštatoval Haakan Ericson. Predpokladaný koniec trénera pri reprezentačnom kormidle deklarujú aj švédske médiá.

„Švédsko je von z európskeho šampionátu v Poľsku a Haakan Ericson absolvoval svoj posledný zápas ako tréner národného tímu do 21 rokov. Dve remízy a prehra – to nestačilo na pokračovanie. Tím je rozbitý – veľa hráčov je už pristarých a na dvere klope nová generácia,“ napísal Expressen.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #švédska futbalová reprezentácia do 21 rokov #Haakan Ericson