Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Hapal vie, no nepovie. Základná zostava proti Anglicku je jeho tajomstvom

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Pavel Hapal má jasno v zložení základnej zostavy na pondelkový druhý súboj SR na ME tejto vekovej kategórie v Poľsku, z taktických dôvodov ju však ani tentoraz neprezradil.

18.06.2017 19:30
Žilina Hapal Foto:
Pavel Hapal.
debata (2)

Slováci si v Kielcoch v základnej A-skupine zmerajú sily s Angličanmi, úvodný výkop je o 18.00 h. Slováci v piatok v Lubline vo svojom úvodnom vystúpení zdolali domácich Poliakov 2:1, Angličania v ten deň v Kielcoch hrali bez gólov so Švédmi.

„Všetci hráči sú zdraví, v mužstve je dobrá nálada. Do stretnutia ideme s ambíciou zvíťaziť,“ povedal Hapal počas nedeľňajšej predzápasovej tlačovej konferencie v dejisku stretnutia a pokračoval:

„Čaká nás však veľmi ťažký súper, možno najťažší v skupine. Prvý cieľ je však zvíťaziť. Uvidíme po zápase, či by sme boli spokojní s bodom. Angličania sú si vedomí, že ak s nami prehrajú, sú bez šance na postup z prvej priečky.“

Kouč Slovákov vyzdvihol niektoré prednosti najbližšieho protivníka. „Samozrejme, pozrel som si úvodné vystúpenie Angličanov na turnaji. V prvom polčase boli dominantní, po zmene strán sa však aj báli o výsledok; Švédi nepremenili pokutový kop. Majú veľkú kvalitu, sú silní a rýchli, nebezpeční v krídelných priestoroch. Bude veľmi dôležité, ako sa nám bude dariť v osobných súbojoch,“ vyhlásil Hapal.

Slovenskí reprezentanti si môžu ako prví na šampionáte zabezpečiť postup do semifinále – stane sa tak, ak zvíťazia nad Angličanmi a zároveň v pondelkovom večernom lublinskom stretnutí Švédi nezdolajú Poliakov (hrá sa od 20.45 h). Ak Slováci s Angličanmi neprehrajú, udržia si výhodu – pred záverečným duelom v „áčku“ proti Švédom (vo štvrtok 22. 6. o 20.45 h v Lubline) budú mať boj o postup vo svojich rukách.

„Samozrejme, radi by sme postúpili už zajtra,“ skonštatoval kormidelník slovenských sokolíkov a na margo základnej zostavy doplnil: „Nepoviem, či v zostave budú nejaké zmeny, no určite v súvislosti s taktickými zámermi a iným súperom o niečom uvažujeme.“

Stopér Milan Škriniar očakáva mimoriadne náročný duel a naznačil, čo môže rozhodnúť o výsledku. „Máme na to, aby sme sa im vyrovnali v agresivite. To možno bude kľúčové. Hernú kvalitu máme veľmi veľkú,“ vyhlásil obranca janovskej Sampdorie a dodal: „Rozhodne chceme vyhrať. Možno po zápase budeme spokojní s bodom, uvidí sa až potom. Nehľadíme na to tak, že môžeme vyradiť Angličanov. Sústredíme sa na seba, chceme hrať čo najlepšie a uspieť.“

Slováci absolvujú v nedeľu od 17.30 h na Kielce Stadium oficiálny predzápasový tréning.

Predpokladaná základná zostava Slovenska
A. Chovan – Valjent, Niňaj, Škriniar, Mazáň – Lobotka – A. Rusnák, Chrien, Bero, Mihalík – Zreľák

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Hapal #slovenská futbalová reprezentáci do 21 rokov #futbalové ME do 21 rokov