Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legendárne duo Celticu Vengloš a Moravčík: Nie sme favoritom

Podľa futbalového internacionála Ľubomíra Moravčíka nemá Škótsko, najbližší súper Slovenska v kvalifikácii o postup na MS 2018, v súčasnom kolektíve nijakú hviezdu.

10.10.2016 15:14 , aktualizované: 16:54
Moravčík Foto: ,
Ľubomír Moravčík.
debata (1)

„Najznámejším hráčom je Darren Fletcher, ale hviezda…? Neberte to ako frázu, keď poviem, že Škóti sú tím. V minulosti mali veľké mená, Law, Bremner, Dalglish, Souness, Robertson, no nikdy nič nevyhrali,“ skonštatoval v rozhovore pre web Slovenského futbalového zväzu 51-ročný bývalý výborný stredopoliar, ktorý pôsobil v škótskom Celticu Glasgow počas svojej kariéry 3,5 roka. S tímom získal dva majstrovské tituly, jeden pohár a dva ligové poháre.

Celtic už zďaleka nemá takých kvalitných hráčov ako na prelome tisícročí, keď si jeho dres okrem nitrianskeho rodáka Moravčíka obliekali aj Jackie McNamara, Henrik Larsson, Chris Sutton, Johan Mjällby, Stilian Petrov, Paul Lambert či Neil Lennon, napriek tomu účinkuje v skupinovej fáze Ligy majstrov 2016/2017.

„Aj od nás idú tí dobrí kúsok na západ, do českých klubov, ekonomicky stabilnejších. Dobrí Škóti odchádzajú na juh, do Anglicka. Hrajú tam v ťažšej, lepšej súťaži a majú odtiaľ bližšie do národného tímu,“ poznamenal Moravčík pred utorňajším duelom SR v Trnave proti Škótsku.

„Videl som hrať Škótsko proti Malte aj Litve a nemyslím si, že si Slováci dokážu predstaviť, aký je to silný tím. Myslím si, že sa stretnú dve mužstvá na podobnej úrovni. Podľa môjho názoru nie sme favoritom duelu, ale hráme doma, musíme sa tlačiť viac dopredu a pokúsiť sa streliť prvý gól, pretože takéto zápasy zvykne vyhrávať ten, kto skóruje ako prvý. Pred nami je ťažká misia, keďže sme prehrali prvé dve stretnutia. Musíme vyhrať. Absolútne,“ povedal Moravčík pre stv.tv.

A ako vidí šance Slovákov 80-ročný rodák z Ružomberka (nar. 18. februára 1936, pozn. red.)? „Bude to veľmi dobrý a napínavý duel. Pre obe krajiny ide o veľa. Myslím si, že uvidíme veľmi zaujímavé stretnutie,“ skonštatoval Jozef Vengloš.

Ostrovania majú v tabuľke F-skupiny po dvoch odohraných stretnutiach štyri body, domáci nulu – aj v kolónke strelených gólov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubomír Moravčík