Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šesták čaká boj o nomináciu. Niektorí ju majú istejšiu ako ja, vraví

Všetko nasvedčuje tomu, že Stanislav Šesták sa stane v tomto roku prvým slovenským futbalistom, ktorý získa majstrovský titul.

23.03.2016 11:00
Stanislav Šesták Foto: ,
Stanislav Šesták na tréningu slovenskej futbalovej reprezentácie.
debata

V drese Ferencvárosu Budapešť mu k tomu chýba už iba maličký krôčik. Osem kôl pred koncom súťaže má jeho tím 22-bodový náskok pred MTK Budapešť.

„Titul ešte vo vrecku nemáme, ale dá sa povedať, že už je to naozaj len formalita,“ potvrdil Šesták po príchode do Senca na zraz slovenských futbalových reprezentantov.

Ferencváros mohol oslavovať titul už uplynulú nedeľu, keď vyhral na pôde mestského rivala Vasasu 4:1 a Šesták strelil dva jeho góly. V tom čase mal budapeštiansky tím náskok 25 bodov, ale MTK ešte čakal súboj s Debrecínom. Favorit ho zvládol a odložil oslavy Ferencvárosu, ktorý siaha na svoj 29. majstrovský primát.

„Musíme si na oslavy ešte chvíľu počkať,“ pokračoval Šesták, ktorému patrí 4. miesto v streleckej tabuľke maďarskej ligy (dal dovedna osem gólov). „Sme zároveň aj v semifinále Maďarského pohára a radi by sme získali double, to je náš cieľ.“

Slovenský strelec zdôraznil, že teraz sa už sústreďuje na reprezentačné povinnosti. „Tešil som sa na zraz, stretli sme sa po dlhšom čase a atmosféra je tu výborná,“ zdôraznil 33-ročný futbalista, ktorý si zahral v kariére v štyroch krajinách (okrem Slovenska v Nemecku, Turecku a Maďarsku).

Šesták patrí medzi hráčov v súčasnom kádri, ktorí sa zúčastnili už na svetovom šampionáte v Južnej Afrike 2010. „Verím, že zažijem aj majstrovstvá Európy, ale ešte je do nich ďaleko. Zatiaľ nič neplánujem, lebo nik nemá ešte isté miesto v tíme. Chcem byť do konca sezóny zdravý a dobre pripravený, potom sa uvidí, či dostanem od trénera šancu.“

Opäť potvrdil, že po šampionáte vo Francúzsku končí v reprezentácii. Pripúšťa, že to by mohlo ovplyvniť jeho situáciu. „Ešte budem musieť zabojovať, aby som sa zmestil do nominácie. Za zásluhy nechcem do Francúzska cestovať, nemám síce obavy o účasť, ale niektorí hráči ju určite majú istejšiu ako ja. Tréner aj verejne vyhlásil, že verí hráčom, ktorí odohrali kvalifikáciu a zatiaľ sa neukazoval nik, kto by výraznejšie vyskočil, ale aj v Senci nás je viac ako sa nás zmestí do konečnej nominácie.“

Z útoku vypadol Hološko, ktorý sa v austrálskej lige dostal do dobrej formy, pripísal si sedem gólov. Na zraz však neprišiel a tréner Kozák sa vyjadril, že u neho skončil. Šesták pôsobil s Hološkom v reprezentácii veľa rokov. „Už po jeho prestupe do Austrálie som to chápal tak, že sa mu z takej extrémnej diaľky bude ťažko chodiť na zrazy, čo súvisí nielen s dlhým cestovaním, ale aj s aklimatizáciou a podobne. Je to jeho rozhodnutie,“ zareagoval Šesták na Hološkovu absenciu.

Už v piatok čaká slovenskú reprezentáciu prvý z dvoch prípravných zápasov. V Trnave privítajú Lotyšsko, najbližší utorok sa predstavia v Dubline v zápase s Írskom. „Budú to zaujímavé a dobré previerky. Prvý zápas sa javí papierovo ľahší, druhý je proti ostrovnému súperovi, ktorý nás čaká aj na Euro. Uvidíme, akú bude mať tréner predstavu, komu dá v ktorom zápase šancu, koho bude chcieť vidieť, ale na stretnutia sa teším,“ uzavrel Stanislav Šesták.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Ferencváros Budapešť #Stanislav Šesták