Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stoch: Vo Francúzsku sa určite budeme biť o body

Dal nezabudnuteľný gól Španielom a takisto aj dvoma finálnymi prihrávkami sa Miroslav Stoch podieľal na úspešnej kvalifikačnej jazde futbalistov Slovenska, ktorí sa 10. júna - 10. júla 2016 premiérovo predstavia na majstrovstvách Európy.

19.10.2015 17:40
Slovensko - Španielsko, Miroslav Stoch Foto: ,
Slovenský futbalista Miroslav Stoch po góle v zápase kvalifikácie futbalových ME Slovensko - Španielsko v Žiline.
debata

„Samozrejme, že gólový moment mi bude navždy pripomínať úspešnú kvalifikáciu. Bolo to na začiatku našej cesty, kde sme mali ťažký žreb, no nakoniec sme zdolali oboch favoritov – Ukrajinu aj Španielsko. Gól do siete Španielska je cenný, obzvlášť pre mňa, keďže som ním rozhodol zápas a navyše hlavou. Stále mám zimomriavky, keď si vybavím, ako žilinský štadión explodoval radosťou. Bol to pre mňa veľký okamih,“ uviedol čerstvo 26-ročný krídelník (nar. 19. októbra 1989).

Nitriansky rodák má za sebou ďalšiu vydarenú kvalifikáciu, štartoval už aj na majstrovstvách sveta v JAR 2010. „Každý úspech či každá trofej má svoj príbeh a niečo do seba. Ešte je všetko čerstvé, ale určite to radím veľmi vysoko. Pevne verím, že táto kvalifikácia nebola poslednou úspešnou,“ doplnil 51-násobný reprezentant Slovenska (5 gólov), podľa ktorého nemusí tím cestovať na budúcoročný kontinentálny šampionát s obavami. „Musíme najprv počkať na decembrový žreb, aby sme vedeli, proti komu budeme hrať. V každom prípade, na majstrovstvách Európy si už lepšieho či slabšieho súpera nevyberieme, takže nech to bude ktokoľvek, určite sa budeme biť o body. Veď sme zdolali aj majstrov Európy a priamo sme postúpili z ťažkej skupiny, tak prečo nie?“ dodal Miroslav Stoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Stoch #EURO 2016 #kvalifikácia ME 2016