Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozák: Španielsko zvíťazilo zaslúžene. Opäť bude získavať tituly

Slovenskí futbaloví reprezentanti pod vedením trénera Jána Kozáka prehrali v sobotu večer po dlhých pätnástich mesiacoch. O ukončenie deväťzápasovej víťaznej série tímu SR sa postarali hráči Španielska, ktorí v Oviede zvíťazili 2:0 a pri rovnosti 18 bodov sa lepším skóre dostali na čelo C-skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska.

06.09.2015 00:02
Ján Kozák Foto: ,
Zamyslený tréner slovenských futbalistov Ján Kozák v zápase proti Španielsku.
debata

O góly úradujúcich kontinentálnych šampiónov sa postarali v 5. min Jordi Alba a v 30. min kapitán Andrés Iniesta z pokutového kopu.

Kormidelník Slovenska sa odhodlal pre prekvapujúcu základnú zostavu. Na ľavom kraji obrany zažil debut v najcennejšom drese Lukáš Tesák, stred poľa vystužili Ján Greguš, Norbert Gyömbér, Patrik Hrošovský či Dušan Švento. Na hrote operoval osamotený Róbert Mak.

„Vedeli sme, do čoho ideme. Hrali sme proti veľmi kvalitnému súperovi, ktorý bol lepší a zaslúžene zvíťazil. Španieli iba potvrdili to, že ich futbal má vysokú kvalitu a ich mužstvo budúcnosť. Čoskoro budú opäť získavať tituly na majstrovstvách sveta a Európy. Škoda každej nepremenenej šance v súboji proti Španielsku, Robo Mak mal v úvode veľkú príležitosť. Keby dal gól.,,. Ale na keby sa nehrá. Mrzí ma, že sme tak skoro inkasovali. Tým pádom Španieli nemuseli až tak riešiť situácie a my sme nemali až toľko šancí na protiútoky,“ hodnotil pre RTVS utorkový súboj na nie príliš zaplnenom štadióne Municipal Carlos Tartiere v Oviede Ján Kozák a doplnil: „Pred duelom proti Španielsku som ešte nemyslel na najbližší kvalifikačný zápas proti Ukrajine. Postavil som typy hráčov, ktoré mali dobre vzdorovať Španielom. Maka s Hamšíkom som potom stiahol z hry vedome, vtedy som už myslel na utorok.“

zväčšiť Juanfran bojuje o loptu s Róbertom Makom. Foto: SITA/AP, Jose Vicente
Juanfran, Róbert Mak Juanfran bojuje o loptu s Róbertom Makom.

Róbert Mak mohol poslať v Oviede hosťujúci tím do vedenia, ale netrafil priestor troch žrdí. „Moja nepremenená šanca v úvode stretnutia ma mrzí, mohli sme viesť. Taký je však futbal, musíme sa s tým vyrovnať. Brankár Casillas mi dobre zmenšil uhol, je mi to veľmi ľúto. Mali sme potom ešte nejaké pološance, ale videli sme aj kvalitu súpera. Španieli boli lepší a zaslúžene zvíťazili. Nič sa nedeje, ideme do ďalšieho duelu. Bolo veľmi ťažké hrať futbal bez lopty. Na zápas proti Ukrajine všetci myslíme až od záverečného hvizdu stretnutia v Oviede. Dali sme do toho všetko a chceme sa poďakovať fanúšikom, ktorí nás povzbudzovali na tribúnach i doma pri televízoroch,“ poznamenal do mikrofónu RTVS 24-ročný stredopoliar gréckeho klubu PAOK Solún.

Pri neúčasti stopéra Martina Škrtela kapitán slovenského národného tímu Marek Hamšík tiež uznal kvalitu „La Furia Roja“. „Vedeli sme, že v sobotu večer to nebude ľahké. Španieli ukázali obrovskú silu. Ťažko hodnotiť taký zápas, pretože sme viac-menej bránili. Aj vo vlaňajšom domácom súboji proti tomuto súperovi sme hrali menej bez lopty, ale vtedy sme to lepšie ustáli (Slovensko senzačne vyhralo v Žiline 2:1, pozn.),“ skonštatoval pre RTVS 28-ročný stredopoliar SSC Neapol Hamšík a podotkol: „Teraz na nás čaká zápas roka s Ukrajinou. Hráme doma a musíme to využiť.“ V prípade víťazstva a trojbodového zápisu na žilinskom štadióne proti Ukrajine budú mať futbalisti Slovenska v predstihu istú miestenku na záverečný turnaj ME vo Francúzsku.

V španielskom tábore zavládla spokojnosť po zaslúženom dvojgólovom víťazstve nad Slovenskom. Slová skúseného stredopoliara FC Barcelona a strelca druhého gólu proti SR Andrésa Iniestu citovala agentúra AP: „Cieľ získať v dnešnom stretnutí proti Slovensku tri body sme splnili. Odohrali sme dobrý zápas. Všetkých nás však mrzí piskot fanúšikov pri každom dotyku Piquého s loptou. Teraz sa už sústredíme na utorkový ďalší kvalifikačný duel v Macedónsku, v ktorom tiež chceme uspieť.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #slovenská futbalová reprezentácia #španielska futbalová reprezentácia
Načítavajú sa športové výsledky...