Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mucha o góle: Moja chyba, ospravedlňujem sa

Rozhodujúcim momentom piatkového zápasu Grécko - Slovensko (1:0) v kvalifikácii o postup na futbalové majstrovstvá sveta 2014 bola situácia z predposlednej minúty prvého polčasu.

12.10.2013 12:49
Ján Mucha Foto: ,
Ján Mucha.
debata (3)

Stopér hostí Martin Škrtel pred vlastným pokutovým územím zvolil „malú domov“ Jánovi Muchovi, ale slovenskému brankárovi nečakane, ba až kuriózne, lopta prešla popod nohu a bol z toho jediný gól stretnutia.

Gólman ruského klubu Krídla Sovietov Samara po dueli nehľadal výhovorky a chlapsky zobral vinu na seba. „V šatni som sa ospravedlnil chalanom. Brankársky život prináša aj takéto momenty. Ja som urobil chybu a mrzí ma to,“ povedal 30-ročný rodák z Belej nad Cirochou.

Pozrite si fatálnu chybu Jána Muchu.

Tragédiu z nešťastnej situácie nerobil na pozápasovej tlačovej konferencii ani tréner SR Ján Kozák. „Ja som cez polčasovú prestávku na to Muchovi nič nepovedal,“ vyjadril sa na margo gólmanovej chyby a o deň neskôr ešte doplnil: „Vo futbale prichádzajú aj situácie, keď dostanete takýto lacný gól. Neviem, čo sa tam udialo, či mu lopta skočila, alebo ju minul. Takéto veci sa brankárom stávajú, niekedy pustia ešte lacnejší gól. Samozrejme, že Jana podržím. On je gólman so skúsenosťami, už toho odchytal veľa.“

Kuriozita je, že slovenský gólman takýmto kurióznym spôsobom zaujal už druhýkrát v krátkom čase. Nedávno dostala rovnako lacný vlastný gól aj reprezentačná dvojka Matúš Kozáčik. Gólman úradujúceho českého majstra Viktorie Plzeň inkasoval 1. októbra v Lige majstrov rovnakého „vlastenca“ pri prehre 2:3 s CSKA Moskva.

V Lotyšsku bez Škrtela, Hubočana, Weissa i Stocha

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák sa bude musieť zaobísť v budúcotýždňovom zápase v Lotyšsku (utorok 15. októbra) bez štvorice vykartovaných hráčov. V záverečnom dueli kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta do Brazílie sa nepredstavia Martin Škrtel, Tomáš Hubočan, Vladimír Weiss ani Miroslav Stoch. Kapitán SR Škrtel si neudržal nervy na uzde po piatkovom stretnutí v Pireu s domácimi Grékmi (0:1), zapojil sa do strkanice, za čo mu hlavný arbiter ukázal červenú kartu. Zvyšní traja slovenskí reprezentanti dostali od rozhodcu v spomenutom meraní síl na Peloponézskom polostrove žltú kartu.

Deň po zápase kouč národného výberu SR Kozák však oznámil, že na súboj v Lotyšsku nedonominuje nikoho z náhradníkov. „Pred stretnutím v Grécku mi ani nenapadlo, že to môže dopadnúť takýmto spôsobom. Predchádzajúce tri zápasy boli férové a na vrcholnej reprezentačnej úrovni. Trochu mi pribudli vrásky na čele z tých kariet a disciplinárnych trestov, ale je potrebné vyskúšať aj ďalších hráčov, dať im priestor. Verím, že sa nám podarí dať dokopy kolektív, ktorý bude mať svoju kvalitu. Rozmýšľal som nad tým, či niekoho donominujem, ale myslím si, že máme v pôvodnej nominácii dostatok hráčov, takže dodatočne nepovolám nikoho ďalšieho,“ povedal slovenským žurnalistom ešte na letisku v Aténach 59-ročný rodák z Matejoviec nad Hornádom J. Kozák.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #Kozák #gól #kvalifikácia MS 2014 #mucha