Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weissa potešili Hamšík s Vittekom

Trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimíra Weissa st. potešil v sobotňajšom zápase proti Andorre (1:0 pre hostí) v kvalifikácii na majstrovstvá Európy 2012 do Poľska a na Ukrajinu Marek Hamšík, a to nielen výkonom, ale najmä prístupom.

27.03.2011 08:43
Vladimír Weiss Foto:
Tréner Vladimír Weiss.
debata

Kapitána národného výberu SR súperi sústavne „okopávali“, bol najčastejším terčom nedovolených zákrokov a v jednom prípade to vyzeralo tak, že ani nedohrá stretnutie, keď s bolestivou grimasou na tvári a krivkajúc opustil ihrisko.

„Iný hráč by sa nechal vystriedať, ale Hamšík to ustál. Marek má tri alebo štyri takmer tržné rany, lepšie povedané škrabance. Budem sa opakovať, ale on je ten správny kapitán, opäť raz hral pre tím,“ nešetril slovami chvály na adresu 23-ročného ofenzívneho stredopoliara kouč A-mužstva SR.

Záložník talianskeho SSC Neapol napokon absolvoval celé stretnutie, ale v druhom polčase hral viac vzadu, svojím pohybom si pýtal prihrávky od obrancov a aj na náročnom teréne sa snažil vysúvať do brejkov rýchlych krídelníkov Miroslava Stocha či Erika Jendriška.

„Hamšík opäť dokázal, že je vynikajúci hráč. Splnil to, čo som od neho očakával. Nesklamali ani Škrtel, Ďurica či Vittek, ktorí sú piliermi tímu. Oni hrajú v národnom tíme už päť – šesť rokov a mali by byť tou kvalitou. Aj mladým hráčom či debutantom to pomáha, ale bez kamarátstva nemáme šancu na úspech. Duša, kvalita a vôľa po víťazstve nám v zápase nechýbali,“ pomenoval recepty na triumf v Andorre la Vella 46-ročný kormidelník Vladimír Weiss.

Hamšík bol na začiatku jedinej gólovej akcie sobotňajšieho duelu na Estádio Comunal, keď rozohral štandardnú situáciu, našiel Vitteka a ten svojou prihrávkou ponúkol gól Filipovi Šebovi. „Robo Vittek dlho nehral pre zranenie. V tureckej lige má za sebou len jeden polčas, ale v Andorre pomohol tímu. Aj zo strany súpera je dôležité, či hráte proti Vittekovi alebo proti niekomu inému. Keď hráte proti niekomu, kto dal štyri góly na majstrovstvách sveta, tak máte iný prístup a iný rešpekt, ako keď je tam nejaký nováčik. Ja verím, že Vittek pôjde výkonmi ešte hore fyzicky aj psychicky. Verím, že sa mu bude dariť,“ dodal Weiss.

debata chyba