Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mucha o jedenástke: Rozhodca ju odpískal, tak asi bola

Jeden gól síce inkasoval, ďalšiemu, takmer istému, však zabránil. Brankár Ján Mucha opäť ukázal, prečo ho slovenskí futbaloví fanúšikovia tak zbožňujú. V kvalifikačnom súboji s Írskom zneškodnil jedenástku, a nie hocijakú. Neúspešným strelcom bol najlepší kanonier v histórii írskeho futbalu Robbie Keane.

14.10.2010 10:20
Ján Mucha Foto:
Ján Mucha chytá pokutový kop.
debata (8)

„Sledoval som ho počas tréningu. Jedenástky premieňal bez problémov. Given proti nemu nemal žiadnu šancu,“ vyzdvihol kvality vychýreného útočníka Mucha. „Ja som si však veril. Čakal som až do poslednej chvíle a vyšlo mi to,“ dodal brankár Evertonu.

Situácii, po ktorej tribúny na žilinskom štadióne vybuchli nadšením, predchádzal súboj slovenského gólmana s Aidenom McGeadym. „Priznávam, kontakt medzi nami bol. Aj keď Ír išiel jednoznačne na faul,“ opísal sporný moment Mucha, ktorý jedným dychom dodal: „Rozhodca to však odpískal, tak sa asi jedenástka mala kopať.“

Napriek tomu, že zverenci Vladimíra Weissa stratili po prehre v Arménsku ďalšie body, Mucha nesmútil. „Musíme sa uspokojiť aj s bodom. Môže byť veľmi cenný,“ hľadal pozitíva žilinského duelu bývalý hráč Legie Varšava.

O niečo viac mrzela bodová strata v domácom prostredí Stanislava Šestáka. Podľa útočník Ankaragücü však bola remíza pre obe strany zaslúžená. „Dostali sme hlúpy gól, naopak, skórovali sme po štandardke. Situácia v skupine je stále úplne otvorená,“ povedal najlepší slovenský strelec z minulej kvalifikácie.

Podľa Šestáka sú Slováci s Írmi na jednej štartovacej čiare. „Navyše, oni majú pred sebou ešte zápas v Rusku, kde to nebudú mať jednoduché. Čaká nás ešte veľmi náročný súboj o postup na majstrovstvá Európy. Verím však, že sa oň budeme biť až do konca.“

8 debata chyba