Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ružomberok si zahrá finále Slovnaft Cupu. Lipanom sa zázračný obrat nepodaril, pripísali si však skalp ligistu

Futbalisti MFK Ružomberok sa stali prvými finalistami Slovnaft Cupu. V odvetnom zápase semifinále síce prehrali s treťoligovým ŠK Odeva Lipany 0:1, no do boja o titul ich posunulo úvodné vysoké víťazstvo 5:0.

16.04.2024 17:41
MFK Ružomberok Foto:
Futbalisti MFK Ružomberok.
debata

Ich súpermi budú lepší z dvojzápasu medzi Trnavou a Podbrezovou, úvodný duel vyhral Spartak 1:0. Odveta je na programe v stredu o 18.00 h na ihrisku FK Železiarne.

Liptáci nastúpili na odvetný zápas s výrazne pozmenenou zostavou. Na ihrisku nebol veľmi vidieť, že ide o súboj účastníka najvyššej súťaže a treťoligistu.

V prvom polčase mal dve sľubné príležitosti na skórovanie domáci Chobot. V druhom sa dlho nič vážnejšie nedialo až v 70. minúte udreli Lipany, keď z bezprostrednej blízkosti skóroval Vitovič.

Saudi Spain Soccer Super Cup Čítajte viac Do pekla, o čo mu išlo? Chorvát predviedol najhoršiu penaltu v histórii, zniesla sa na neho vlna kritiky a urážok

V ďalšom priebehu, napriek domácemu tlaku, sa už na skóre nič nezmenilo. Lipany si tak pripísali ďalší cenný skalp.

Vo štvrťfinále zdolali nikéligistu MFK Skalica 5:3 po rozstrele z 11 m, v riadnom hracom čase sa zápas skončil bezgólovou remízou.

Semifinále Slovnaft Cupu – odveta:

MFK Ružomberok – ŠK Odeva Lipany 0:1 (0:0)
Gól: 70. Vitovič. Rozhodovali: Ruc – Štofík, Košecký, ŽK: Chobot – Šľachov, 731 divákov.
Ružomberok: Ťapaj – Kotula, Maslo, Zsigmund – Marek, Domonkos (57. Múdry), Švehla, Tučný (57. Šefčík) – Chobot, Boďa (57. Gerec), Jackuliak
Lipany: Šupka – Jacko, Kovalčík, Šľachov, Dlugoš, Poremba, Vysočan (71. M. Kráľovič), Vitovič, S. Kraľovič, Micherda, Tináth (72. Vranko)
/prvý zápas: 5:0, postúpil Ružomberok/

Priemerné platy futbalistov v európskych súťažiach Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Na nasledujúcich stránkach zistíte priemerný...
debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Ružomberok #Slovnaft Cup 2023/24 #ŠK Odeva Lipany