Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na svadbe mu vyhrávali Elán i Majk Spirit, varil Jaro Židek. Weiss ml. po polroku priznal, že sa rozviedol

Kapitán Slovana Bratislava Vladimír Weiss ml. má za sebou ťažký rok. Nielenže ho v kariére pribrzdili zranenia a na jeseň nemohol zasiahnuť do dôležitých bojov Európskej konferenčnej ligy, predtým sa aj rozviedol. Po pol roku to priznal pre denník Nový Čas.

13.01.2024 08:18
799856263 Foto: ,
Vladimír Weiss sa na trávniku neobjavil už dlhšie.
debata (24)

„Rozvedení sme od mája minulého roka,“ povedal bratislavský rodák. Dôvodom, ktorý dvojica predložila súdu so žiadosťou o anulovanie ich zväzku, „boli vzájomné nezhody a odlišné názory a postoje k určitým životným výzvam“.

Bývalí manželia vychovávali spolu dve deti – jedenásťročného Michala a deväťročnú Viktóriu. Zosobášili sa pred desiatimi rokmi. Dvojica si svoje áno povedala v kaštieli v Oponiciach. Na hostine im varil Jaro Žídek a o zábavu sa staral Desmod, Elán a Majk Spirit.

„Takýto nádherný rodinný život som chcel mať už dávnejšie. Niekedy to však život neprinesie hneď. Čakal som na to 23 rokov, aby som našiel svoju naozajstnú životnú partnerku,“ vyznával sa vtedy podľa portálu čas.sk Weiss ml.

Športovec s bývalou manželkou dohodli, že deti budú v jej starostlivosti a usporiadané majú aj bezpodielové spoluvlastníctvo manželov.

Weiss má za sebou pôsobivú kariéru v zahraničí. Hral v Anglicku, Taliansku aj španielskej La Lige. V reprezentácii odohral 77 zápasov a strelil 8 gólov. Vytratil sa z nej po spore s trénerom Pavlom Hapalom.

Francesco Calzona ho do nej tiež nenominoval, naviac, bratislavský rodák vyhlásil, že pod Talianom hrať nikdy nebude.

Kapitán Slovana Bratislava Vladimír Weiss mladší. Foto: TASR, Pavel Neubauer
Vladimír Weiss Kapitán Slovana Bratislava Vladimír Weiss mladší.

Okrem toho, že je to výnimočný futbalista s nevšedným talentom, má za sebou aj niekoľko škandálov. V októbri 2017 mal šoférovať luxusné vozidlo, ktoré skoro ráno zastavila polícia na Rázusovom nábreží. Dokazovali to aj fotografie, ktoré uverejnil denník Nový čas. Weiss sa na nich nachádzal na mieste vodiča, pričom mu na kolenách sedela ďalšia osoba.

Weiss ml. o pár dní na celú kauzu reagoval, keď na svojej verifikovanej facebookovej prezentácii zverejnil videozáznam z jazdy. „Na základe agresívnych a nepravdivých článkov a dokumentov v nich, ktoré nemali byť medializované, rozhodol som sa, že zverejním aj ja jeden z dôkazov, ktorý ma zbavil viny,“ napísal.

„Mrzí ma najmä to, že celá kauza trápi moju rodinu, blízkych a taktiež mojich fanúšikov, ktorých si vážim. Som vychovaný ako čestný človek, ktorý si ctí pravdu. Ak by som v osudný večer vozidlo viedol, k činu sa priznám,“ dodal.

Pripomíname, že Weiss sa pri zastavení policajtmi odmietol podrobiť dychovej skúške aj odberu krvi.

Natešení Vladimír Weiss ml. a generálny... Foto: TASR, Martin Baumann
Slovan - DAC Natešení Vladimír Weiss ml. a generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml.

O tri roky neskôr vyrobil – aj spolu s generálnym manažérom Slovana Ivanom Kmotríkom – ďalší škandál. V jednom z tatranských hotelov vzniklo video, ako sa dvojica v dobrej nálade objíma, Weiss ml. sa neskôr tanečným krokom od Kmotríka oddelí, stiahne si nohavice a začne pri hoteli močiť.

„Mrzí ma, že niekto má zvrátenú potrebu tajne nakrúcať cudzích ľudí a následne pošle na zverejnenie video, ktoré je vytrhnuté z kontextu,“ vysvetlil pre Nový Čas Ivan Kmotrík ml.

"Áno, s Vladovou manželkou a mojou partnerkou sme na spoločnom víkende. Vlado prežíval náročné a ťažké obdobie, a ako jeho blízky kamarát považujem za absolútne normálne, že sa kamarátsky objímeme a podporíme sa.

Ja som počas tohto víkendu s partnerkou, Vlado s manželkou. Vlado bol v náročnej životnej situácii, aj preto, že ho mrzelo, že kvôli zdravotným problémom nám nemohol pomôcť v európskych pohároch. Nechýbali preto ani normálne ľudské emócie," dodal Kmotrík.

Weissovci majú medzi sebou veľmi silný vzťah. Foto: TASR, Martin Baumann
12. Vladimír Weiss mladší a starší Weissovci majú medzi sebou veľmi silný vzťah.

A ako hodnotí svojho syna tréner Slovana Vladimír Weiss st.?

"Svoj obrovský talent stále ukazuje na ihriskách, ale ani jemu všetko nevyšlo v doterajšom živote, akoby si predstavoval. Je osobnosťou v kabíne pre mňa a ostatných spoluhráčov, pomáha mužstvu, ako sa len dá, drží ho pokope.

Je správny kapitán, zodpovednosť berie na seba, pritom nie je anjel. Ľudia ho buď nenávidia, alebo milujú, tak to býva s hráčmi, ktorí majú viac talentu, ako iní."

Keď v minulej sezóne rozhodol v Dunajskej Strede pokutovým kopom, ktorý premenil panenskovským spôsobom a následnom vylúčení, ho zasa jeho otec charakterizoval tak­to:

„Ja som vedel, že on kopne Panenku, lebo on nie je normálny. Raz ma od neho odvezú. Ale oukej, zlatý, premenil prvú penaltu perfektne, druhú rovnako skvele, ale… Je to s ním niekedy na infarkt.“

„Ak mi poradíte ako skrotiť môjho syna, tak by ste mi veľmi pomohli,“ povedal zasa inokedy.

Najväčšie futbalové štadióny na svete Fotogaléria - 81 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete 40 najväčších futbalových...
24 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss ml.