Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Futbalový štadión v Košiciach má podobný problém ako Steel aréna. Ukrajinci na ňom zabojujú o Ligu majstrov

Takto bude vyzerať KFA po kompletnej dostavbe. Foto: kosice.sk
KFA2 Takto bude vyzerať KFA po kompletnej dostavbe.

Jednou z väčších previerok už dostavaného štadióna budú majstrovstvá Európy hráčov do 21 rokov 2025. Je to udalosť, na ktorú sa už začínate postupne pripravovať? Čo budú v rámci podujatia pre vás najväčšie výzvy?

Košická Futbalová Aréna už zažila prvotné previerky v podobe realizácie európskych zápasov pre SC Dnipro-1, takže na ďalšiu výzvu sa veľmi tešíme.

Zástupcovia KFA už absolvovali zopár online stretnutí so SFZ ako organizátorom a priebežne participujú na príprave podujatia. Najväčšou výzvou pre Košice, bude z nášho pohľadu zabezpečenie kvalitných tréningových plôch pre reprezentačné celky, ktoré budú hrať v KFA.

Igor Bôbik Čítajte viac Slovan bez kúrenia i teplej vody. Hamšík spal na starej posteli, na čo míňal najviac peňazí?

Aké ďalšie veľké podujatia, športové a kultúrne, očakávate?

Pre nás je výzvou číslo jeden zvládnuť domáce zápasy FC Košice v najvyššej súťaži. Taktiež SC Dnipro-1 by si tu malo zahrať kvalifikáciu Ligy majstrov.

Budúci rok sme požiadali SFZ o možnosť odohratia finále Slovenského pohára u nás v KFA, nevyhnutnou podmienkou je úspešná dostavba a následná kolaudácia najneskôr do 31.5.2024.

Situácia s energiami narobila veľké problémy napr. Steel aréne. Zimné štadióny, pri ktorých tvorí výraznú položku chladenie ľadu, to majú v porovnaní s futbalovými náročnejšie. Ako je na tom KFA s energiami?

Bohužiaľ, ani KFA neminul tento negatívny fenomén. Náklady na materiál a energie zaznamenali v medziročnom porovnaní nárast o 81,87%. Tak, ako Steel aréna potrebuje chladiť, KFA zase v zimných mesiacoch potrebuje hraciu plochu vykurovať.

Slovan - DAC Čítajte viac Kauza Medveděv: agent zo Sovietskeho zväzu, neférovosť voči Slovanu. Čo stojí za odchodom? A kto príde?

Koľko má aktuálne štadión zamestnancov, ktorí sa starajú o jeho údržbu a chod?

Spoločnosť zamestnáva sedem ľudí, z čoho dvaja sú vyčlenení na starostlivosť o tréningové centrum Užhorodská.

Na údržbe a chode sa však podieľajú svojou mierou aj externé dodávateľské firmy ako napr. strážna služba, upratovací servis a pod.

Na čo sa najviac tešíte po úspešnom a kompletnom dokončení štadióna?

Dostavaný štadión určite naplno rozbalí svoj potenciál, ľudia v Košiciach a na východe Slovenska si ho zaslúžia.

Teším sa na emóciu z vypredanej arény a dňom, kedy sa tak stane, budem považovať misiu znovuzrodenia košického futbalu, ktorej sme súčasťou, za dokonanú.

Anglickí fanúšikovia vyčíňali v centre Prahy Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
West Ham zdolal Fiorentinu vo finále EKL, jeho...

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Košická futbalová aréna