Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hral proti Žiline, odpálil dymovnicu v šatni, hviezda mu naložila za chľast. Z niekdajšieho zázraku Chelsea je bezdomovec

Hral v Lige majstrov, zarábal 8000 libier týždenne, no dnes nemá vlastný domov, auto ani príjem. Portál Daily Mail zverejnil príbeh niekdajšieho zázračného chlapca anglického futbalu Jacoba Mellisa.

06.06.2023 09:03
Jacob Mellis Foto:
Zahral si aj v drese Bury. Jacob Mellis na snímke z roku 2015.
debata

Londýnsky veľkoklub Chelsea s ním podpísal zmluvu za milión libier, keď mal 16 rokov, no hráč s problematickou povahou nedokázal naplniť očakávania. Výraznú úlohu v tom zohrávali problémy s alkoholom.

Dnes priznáva, že za posledný rok a pol sa spoliehal na dobrú vôľu rodiny a priateľov, ktorí mu ponúkli nocľah alebo prispeli na hotelovú izbu.

00 zlatan Čítajte aj Nesledujem futbal, futbal sleduje mňa. Zlatan nebol len majstrom efektných zakončení, ale aj kráľom unikátnych hlášok

„Každý deň premýšľam nad tým, kam ísť. Mám rodinu, no nechcem sa na ňu spoliehať. Chcú pre mňa to najlepšie, snažia sa mi pomôcť, ako môžu. No majú svoj život,“ vraví už bývalý stredopoliar, ktorý zavesil kopačky na klinec v roku 2022.

„Nemal som v pláne odísť do futbalového dôchodku. Je to zložité,“ vraví. Profesionálom bol 13 rokov, jeho kariéra sa skončila nesprávne diagnostikovaným zranením kolena.

Mason Mount Čítajte aj Masívne čistky po zbabranej sezóne. Z Chelsea má odísť až 15 futbalistov

„Žijem zo dňa na deň. Človek si myslí, že také niečo sa mu nikdy nemôže stať,“ povzdychol Mellis, ktorý medzi seniormi odštartoval na Stamford Bridge. V drese Chelsea si zahral v Lige majstrov proti MŠK Žilina v roku 2011.

Dymovnica v tréningovom centre

Mellis negatívne zaujal aj v roku 2012, keď v šatni tréningového centra odpálil dymovnicu. Vtedy 21-ročného hráča spolu s o dva roky mladším Billym Cliffordom klub suspendoval. Po incidente evakuovali celý areál. Bol to začiatok jeho konca v Chelsea.

Mellis priznáva, že nevyužil maximum zo svojich schopností. Problém s alkoholom a ponocovaním nedokázal vyriešiť:

„Keď pijete, nemáte kontrolu nad tým, čo robíte. Ovplyvňuje to tréning. Keď som mal asi 19, prišiel som na tréning opitý. Aj keď David Luiz nehovoril veľmi dobre po anglicky, pri rozcvičke sa ma spýtal, či som pil. Povedal, aby som s tým prestal.“

Snahu o zlepšenie vynaložil aj bývalý tréner akadémie Chelsea Dermot Dummy. Pridelil mu mentora, ktorým bol hviezdny Ashley Cole. Ten sa s ním viackrát porozprával. V klube dúfali, že mu zabráni v pití. Neúspešne.

„Nepochybne sa mi snažili pomôcť, ale v tom čase som bol namyslený a arogantný,“ dodal Mellis, ktorý hrával aj za Southampton, Barnsley či Bolton. Najviac zápasov – 84 – absolvoval v drese Mansfieldu.

S alkoholom stále bojuje: „Pijem, aby som zabudol na stres. Keď je šanca, neodmietnem.“

Uvedomuje si svoj problém a v najbližšom čase ho čaká protialkoholické liečenie. „Futbal sledujem denne, rád si všímam nové talenty. Mali by si uvedomiť, aby nerobili veci ako ja,“ vyzýva.

Zlí muži svetového futbalu Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Ich škandalózne prešľapy plnili stránky novín a...
debata chyba
Viac na túto tému: #Chelsea FC #Jacob Mellis