Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Slovane nikdy nedostal poriadnu šancu. Belgičania si uplatnili opciu na hráča, ktorý účesom vytočil Weissa

V zime odišiel zo Slovana na hosťovanie do druhej belgickej ligy, z pôžičky sa však stáva trvalý prestup.

05.06.2023 11:08
David Hrnčár Foto:
David Hrnčár v drese Beverenu.
debata (3)

Na futbalistu Davida Hrnčára si SK Beveren uplatnil opciu na prestup a odteraz je jeho kmeňovým hráčom. Slovenský majster o tom informoval na sociálnej sieti Facebook.

Hrnčár si dobrými výkonmi spravil v Beverene meno. Za belgický klub nastúpil dovedna v štrnástich zápasoch a zaznamenal tri góly a sedem asistencií. Na jeseň sa v drese belasých presadil päťkrát.

„David sa vynikajúco zapísal a klub z belgickej II. ligy si uplatnil opciu na prestup, ktorá bola súčasťou zmluvy o hosťovaní,“ píše sa v stanovisku Slovana.

Hrnčár je odchovanec Slovana, na Tehelnom poli prežil mládežnícke roky, bol na hosťovaniach v Pohroní a Zlatých Moravciach, dlho hrával za „béčko“. V prvom tíme Slovana sa však presadzoval len ťažko.

Lionel Messi Čítajte viac Messimu zazvonil parížsky umieračik. Arabi cítia šancu a pred jeho očami roztočili petrodolárové tango

Fanúšikovia to vedeniu majstrovského klubu dlho vyčítali. Slovan nemal v kádri dostatok mladých slovenských futbalistov, Hrnčár mohol byť jedným z nich. Uchytil sa však až v Beverene.

„Davidovi ďakujeme za všetko, čo pre naše farby odviedol a v ďalšej kariére, ako aj živote, prajeme všetko najlepšie,“ píše sa v stanovisku Slovana.

Pravda oslovila Hrnčára tesne po jeho odchode do Belgicka. Potvrdil nám, že na Západ neodišiel preto, že by v Slovane nedostával veľa príležitostí.

„To nebol dôvod môjho odchodu. Nemusel som zo Slovana odísť, nik ma nevyhadzoval, nebol som na odpis. Ale chcel som odísť, vyskúšať si futbal i život v Belgicku. Možno o pol roka by som takú možnosť už nemal. Potom by ma to mrzelo.“

Richard Hamšík, Marek Hamšík Čítajte viac Hamšík by hral v Slovane aj zadarmo, k dohode bol blízko. Vieme, čo bude legenda robiť

Hrnčár patril medzi najusilovnejších hráčov v Slovane, v jednej chvíli však padol do nemilosti trénera Vladimíra Weissa. A to keď sa ukázal na tréningu s odfarbenými vlasmi. Dostal dvojzápasovú stopku.

Nad rozhodnutím niekdajšieho reprezentačného kouča krútili hlavou viacerí. Veď v kádri slovenského šampióna bolo nemálo hráčov s vizážou, ktorú nemožno označiť práve za tradičnú. Nechýbajú tetovania, ale aj odfarbené vlasy.

Hrnčárovi sa však také čosi neprepieklo. A to prekvapilo aj jeho otca – bývalého hráča i trénera Slovana.

„Nechcem komentovať rozhodnutie Vladimíra Weissa. Nás sa však David vopred pýtal, či si odfarbí vlasy, ako jeho rodičia sme s tým nemali problém,“ vravel v rozhovore pre isport.cz Norbert Hrnčár.

Podľa neho ide o bežnú vec v živote mladých, ktorí radi skúšajú a prispôsobujú sa módnym trendom.

„Navyše, David nemá ani jedno tetovanie. Stále jazdí na ošúchanom, dvanásťročnom golfe, nemá žiadne výstrelky. My sme mu vlasy odsúhlasili. Keby sme vedeli, aký to bude mať dopad, tak by aj David reagoval inak,“ dodáva Hrnčár.

Slovák v najlepšej i najhoršej jedenástke Serie A Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Najlepšia jedenástka sezóny (4-4-2). Brankár:...

Ten prezradil, ako napokon jeho syn situáciu vyriešil. Hlavu si vraj oholiť nemusel… „Našiel si jednorazovú farbu v spreji. Nastriekal si to zas do tmava, takže to nie je taká výrazná biela,“ uviedol Hrnčárov otec.

Samotný Beveren si jeho syna po pár mesiacoch veľmi pochvaľuje. A sympatie platia aj naopak. „Výkonnostne i podmienkami. Beveren je v podstate prvoligový klub. Má skvelé zázemie, pekný štadión, sedem tréningových ihrísk, o hráčov je výborne postarané.“

Žiaľ, s Beverenom sa mu nepodarilo postúpiť. V tabuľke druhej ligy skončil klub až druhý. Postupuje len jeden, keďže najvyššia belgická súťaž prechádza reorganizáciou a počet v mužstiev v nej klesne z 18 na 16.

Top jedenástka histórie slovenskej ligy Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Brankár: Ladislav Molnár (na snímke z roku 1994...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #David Hrnčár #SK Beveren