Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škandál v Nemecku. Mladý futbalista zomrel po brutálnom útoku francúzskeho protihráča

Veľmi smutná a ohavná udalosť rezonuje celým nemeckým futbalom. Pätnásťročný hráč berlínskeho futbalového klubu zomrel po tom, čo ho protihráč z francúzskeho klubu zbabelo napadol a zmlátil. Maloletý športovec podľahol ťažkým zraneniam mozgu.

02.06.2023 12:00
futbal, futbalové ihrisko, ilustračné foto Foto:
Ilustračné foto
debata

Cez víkend sa v nemeckom Frankfurte konal medzinárodný futbalový turnaj mladých futbalistov, ktorý sa ale skončil veľmi tragickou správou. Vo štvrti Eckenheim sa v nedeľu okolo 16:10 práve dohral duel medzi francúzskym tímom FC Metz U17 a JFC Berlín.

Potom sa to stalo. Šestnásťročný hráč francúzskeho tímu mal udrieť pätnásťročného Nemca oboma päsťami do tváre, následne ho strčiť a potom ho ešte udrieť do oblasti brucha.

Mladík sa však zdvihol a od potýčky odišiel. Následne ale prišla dohra, ktorá hráča berlínskeho celku pripravila o život.

Mladík z hlavného mesta Nemecka dostal ešte jednu ranu, hráč z FC Metz sa rozbehol a chlapca tvrdo udrel zozadu do hlavy. Zatiaľ čo sa hráč nemeckého celku zrútil k zemi, hosťujúci futbalista opustil hraciu plochu.

V stredu pätnásťročný mladík zomrel. O situácii píše napríklad aj denník Bild.

Obeť musela byť resuscitovaná, v nemocnici bolo zistené ťažké a život ohrozujúce poranenie mozgu. V utorok večer bol hráč nemeckého klubu vyhlásený za mozgovo mŕtveho, pri živote ho držali už len prístroje.

V stredu bol od nich odpojený. Útočníka v pondelok vzali do väzby.

Koľko zarobili slovenské futbalové kluby Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zoradený podľa tržieb klubov za...
debata chyba
Viac na túto tému: #smrť #FC Metz #JFC Berlín