Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zemetrasenie v Bayerne, čistky napriek úspechu. V klube končia veľké mená histórie

Napriek tomu, že v sobotu nečakane vybojovali futbalisti Bayernu Mníchov majstrovský titul, prichádza v klube k veľkým personálnym zmenám.

27.05.2023 19:14
771175817 Foto:
Oliver Kahn a Hasan Salihamidžič končia vo vrcholových funkciách Bayernu Mníchov.
debata

Zo svojich funkcií budú uvoľnení generálny riaditeľ Bayernu, bývalý legendárny brankár Oliver Kahn a taktiež športový riaditeľ Hasan Salihamidžič. Po víťazstve Bayernu na pôde 1. FC Kolín o tom informovali Kicker a Bild.

Pôvodne sa rozhodnutia o budúcnosti klubu očakávali až na rokovaniach výkonného výboru, ktoré bolo odložené na budúci utorok. Nemecké médiá informovali, že sa už malo uskutočniť mimoriadne zasadnutie, ktoré viedol čestný prezident Uli Hoeness.

779654557 Čítajte viac Sparta prehrala s Plzňou a oslávila titul. Strelecky sa utrhol štvorgólový Jurečka

Nástupcom Kahna by sa mal stať Jan-Christian Dreesen, doterajší finančný riaditeľ. Kahn nebol ani prítomný na poslednom zápase Bayernu v sezóne, pričom ako dôvod uviedli zdroje z prostredia klubu chrípku.

Bayern má za sebou turbulentnú sezónu, počas ktorej viazla komunikácia najmä pri výmene trénerov, pri ktorej Juliana Nagelsmanna nahradil Thomas Tuchel.

Germany Soccer Bundesliga Čítajte viac Dráma do poslednej sekundy. Dortmund zlyhal, Bayern vybojoval 11. titul za sebou

Bývalý reprezentačný brankár a kapitán Bayernu Kahn sa vrátil do FC Bayern začiatkom roka 2020. Stal sa členom predstavenstva na základe päťročnej zmluvy.

Pred dvoma rokmi nahradil dlhoročného generálneho riaditeľa Karla-Heinza Rummeniggeho. Salihamidžič bol tiež úspešným futbalistom v Bayerne.

Koľko zarobili slovenské futbalové kluby Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zoradený podľa tržieb klubov za...
debata chyba
Viac na túto tému: #Oliver Kahn #FC Bayern #Hasan Salihamidžič