Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chlapci siahli na dno síl, ale máme hlavy hore, vravel tréner mladíkov. Tí si idú za svojím cieľom

V utorňajšom druhom zápase na svetovom šampionáte futbalistov do 20 rokov v Argentíne podľahli slovenskí reprezentanti súperom z Ekvádora 1:2.

24.05.2023 10:15
Sebastian Kóša Foto: ,
Sebastian Kóša po záverečnom hvizde zápasu s Ekvádorom.
debata (1)

V dueli základnej B-skupiny proti juhoamerickému tímu viedli od 29. minúty po parádnej ďalekonosnej strele záložníka Mátého Szolgaia, no vedenie napokon nepretavili na bodový zisk.

Krátko pred prestávkou vyrovnal na 1:1 Justin Cuero a triumf Ekvádorčanov zariadil v 59. minúte ďalšou výstavnou strelou José Sosa.

Tréner slovenského tímu Albert Rusnák st. pochválil hráčov za dobrý vstup do stretnutia, no mrzelo ho, že po približne pätnástich minútach Ekvádorčania prevzali iniciatívu.

Slovensko - Ekvádor. Čítajte aj Skóre otvorili po krásnom góle, potom sa museli skloniť. Mladíci podľahli Ekvádoru, o postup zabojujú s USA

„Trošku sa nám vytratil stred poľa, ale celkovo prvý polčas bol fajn, dali sme gól… Nesmieme však takto dopustiť inkasovanie gólu. Bol zbytočný a predchádzalo mu niekoľko chýb za sebou,“ povedal 49-ročný kouč vo videu na webe Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Kým do stretnutia lepšie vstúpili Slováci, v úvodných fázach druhého polčasu bolo ihrisko plné Ekvádorčanov, ktorí túto pasáž využili na strelenie víťazného gólu.

Ekvádorskí hráči v tých momentoch prekypovali sebavedomím a defenzívny záložník Cristhoper Zambrano si dokonca dovolil „projektil“ z vlastnej polovice, ktorý skončil na brvne slovenskej bránky.

„Druhý polčas začal súper aktívne prvých 10–15 minút. Zareagovali sme zmenou herného systému. Eliminovali sme súpera, ale na druhej strane treba povedať, že síce sme mali optickú prevahu, ale vypracovali sme si len jednu gólovú príležitosť. Škoda, že sme ju nepremenili,“ dodal Rusnák.

Slováci majú po dvoch zápasoch na konte tri body a účinkovanie v B-skupine uzavrú v piatok 26. mája, keď o 20.00 h SELČ nastúpia proti Američanom. Tí majú na konte plný počet šesť bodov.

Z každej zo šiestich základných skupín postúpia do osemfinále dve najlepšie mužstvá, ktoré doplnia najlepšie štyri tímy z tretích miest v skupinách.

Ekvádor, Slovensko Čítajte aj Súboj Slovenska s Ekvádorom sme sledovali online

„Náš výkon bol v určitých pasážach zápasu proti Ekvádoru veľmi slušný, od toho sa budeme chcieť odraziť do ďalších zápasov. Všetci majú hlavy hore. Dreli, makali, bojovali… Nemôžem nikomu povedať, že nechcel alebo nebojoval.

Všetci siahli na dno svojich síl. Áno, boli tam chyby. Chlapci na týchto majstrovstvách sveta zbierajú cenné skúsenosti. Tento zápas ich znova posunul v ich kariérach,“ zakončil Albert Rusnák st.

„Zápas nám nevyšiel podľa predstáv. Začali sme dobre, ale nakoniec sme prehrali. Podarilo sa mi dať gól, ale bol by som spokojnejší s víťazstvom,“ uviedol pre stránku SFZ strelec gólu Slovenska Szolgai

Sebastian Kóša upozornil, že sa treba sústrediť na ďalší zápas:

„Mrzí to, najmä keď sme vyhrávali. Bol to náročnejší súper ako Fidži, mali prepracovanejší systém a silné individuality. Musíme mať hlavy hore, je pred nami zápas a máme všetko vo svojich rukách. Nemôžeme nad tým smútiť. Zápas s USA je o všetko, musíme v ňom bodovať.“

Najdrahší futbalisti + najcennejší Slováci a Čech Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Za najdrahších futbalistov sveta aj naďalej...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS do 20 rokov