Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nového kráľa Karola III. nemilujú všetci. Fanúšikovia v Liverpoole mu to dali najavo

Fanúšikovia anglického futbalového klubu FC Liverpool pred výkopom sobotňajšieho zápasu Premier League 2022/2023 proti Brentfordu (1:0) vypískali hymnu na počesť novokorunovaného kráľa Karola III.

07.05.2023 15:16
Fanúšikovia FC Liverpool Foto:
Fanúšikovia FC Liverpool pred štadiónom Anfield Road.
debata (2)

Vedenie súťaže kontaktovalo predstaviteľov piatich účastníkov Premier League, ktorí v sobotu hrali svoje zápasy v domácom prostredí, aby pred úvodným hvizdom, len niekoľko hodín po korunovácii, zahrali hymnu Spojeného kráľovstva „God Save the King“.

Zástupcovia liverpoolského klubu uviedli, že požiadavke vyhovejú, aj keď upozornili, že niektorí priaznivci „The Reds“ na to „majú silné názory“.

Nebolo to prvýkrát, čo fanúšikovia FC Liverpool vypískali britskú hymnu. Pred rokom tak učinili pred výkopom finálového zápasu anglického FA Cupu a v júli pred duelom Community Shield. Viacerí liverpoolskí podporovatelia pískaním vyjadrujú dlhotrvajúcu opozíciu voči britskej vláde.

760798351 Čítajte viac Urobil to už pri Hamšíkovi. Rázny šéf Lobotku rozhodol o kľúčovej otázke v SSC Neapol. Pre rivalov má jasný odkaz

Iné anglické kluby však nezaznamenali problémy s pustením britskej hymny pred začiatkom zápasu. Tottenham Hotspur dokonca pred štadiónom na veľkoplošnej obrazovke odvysielal pre fanúšikov priamy prenos z korunovácie.

Krátko pred výkopom sa hráči a funkcionári sa zhromaždili v strede ihriska na štadióne Tottenhamu Hotspur, aby si spoločne zaspievali hymnu. Podobné scény boli aj na Etihad Stadium, kde Manchester City hostil Leeds United.

Najdrahší futbalisti Dunajskej Stredy a Slovana Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
V hre miliónov má navrch obhajca titulu ŠK...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #Anfield Road #inaugurácia #kráľ Karol III.