Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škandál v Premier League: Fanúšik rasovo zaútočil na hviezdu Tottenhamu

Futbalový útočník Tottenhamu Hotspur Heung-min Son sa stal obeťou rasového útoku počas zápasu v anglickej Premier League.

07.05.2023 14:05
Son Heung-min Foto:
Son Heung-min.
debata

Incident sa odohral počas sobotňajšieho zápasu v ktorom Tottenham zdolal Crystal Palace 1:0 a zaznieť mal z tribúny, na ktorej boli fanúšikovia hostí.

Tottenham v nedeľu zverejnil vyhlásenie, v ktorom potvrdil, že juhokórejská hviezda tímu sa stala terčom útoku. „Diskriminácia akéhokoľvek druhu je ohavná a nemá miesto v spoločnosti, našom športe ani v našom klube,“ uvádza sa v stanovisku.

68938565 2362367610652566 3167774346303242240 n Čítajte viac Zabijem ťa, podrežem ťa! Mladík z východu sa vyhrážal rozhodcovi. Trest ho neminul

Klub už spolupracuje s políciou a Crystal Palace na vyšetrovaní a identifikácii útočníka. „Urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme zaistili, že v prípade uznania viny bude osoba čeliť čo možno najtvrdšiemu obvineniu,“ doplnil Tottenham.

Od roku 2015, čiže odkedy Son pôsobí v klube, bol už niekoľkokrát terčom rasovom motivovaných útokov. Naposledy sa takýmto incidentom voči nemu klub zaoberal vo februári.

Hanlivé pokriky prišli potom, čo Tottenham zdolal na domácom trávniku West Ham 2:0, pričom Son strelil druhý gól domácich. Vedenie vtedy žiadalo sociálne siete, aby zakročili proti trollom šíriacim nenávisť.

Najdrahší futbalisti Dunajskej Stredy a Slovana Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
V hre miliónov má navrch obhajca titulu ŠK...
debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Tottenham Hotspur #Heung-Min Son