Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šťastný tréner Trnavy: Dnes je taká doba, že sa každý fotí. Dúfam, že sa začne aj piť

Futbalistom Spartaka Trnava sa prvýkrát v storočnej histórii klubu podarilo dvakrát za sebou získať trofej za víťazstvo v Slovenskom pohári.

01.05.2023 19:37
SR Trnava šport futbal SP finále Slovan TTX Foto: ,
Tréner Trnavy Michal Gašparík (v strede) dokázal obhájiť triumf v Slovenskom pohári, čo sa žiadnemu koučovi v Spartaku v histórii ešte nepodarilo.
debata

Triumfom 3:1 po predĺžení v pondelkovom finále nad úhlavným rivalom Slovanom Bratislava sa „andelom“ podarilo splniť cieľ, vďaka ktorému sa aj v ďalšej sezóne predstavia v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy.

„Je to tak, ako sme si všetci vysnívali. Fantastické finále, obidve mužstvá mali šance, bolo to s happyendom pre nás. Som z toho šťastný. Toto finále bolo ťažšie ako prvé, pretože sme mali v hlave, že nám to chce Slovan vrátiť. Sme prvá éra Trnavy, ktorá dokázala vyhrať Slovenský pohár dvakrát za sebou,“ uviedol tréner Spartaka Michal Gašparík, ktorého zverenci získali domáci pohár opäť na úkor Slovana. Vlani zdolali „belasých“ 2:1 po predĺžení na Tehelnom poli.

Finále pohára Trnava vs. Slovan v obrazoch Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Od vyrovnania v hodine dvanástej po dominanciu...

Tohtoročné finále pred 15-tisícovou kulisou sa pritom nevyvíjalo v ich prospech. Po bezgólovom prvom polčase poslal Slovan do vedenia Andre Green a zdalo sa, že Spartak nenájde silu na vyrovnanie. V 86. minúte však zariadil predĺženie Abdulrahman Taiwo a v ňom „červeno-čierni“ dvoma gólmi zlomili súpera.

„Predĺženie bolo hektické, vypadávali nám hráči od únavy. Som rád, že víťazný gól sme dali zo situácie, ktorú sme nacvičovali dva dni. Pohár sa zasa dostáva do popredia. Veľa mužstiev sa snaží vyhrať ho, je to najkratšia cesta do Európy. Bolo to derby, aké má byť a také Slovensko potrebuje,“ dodal Gašparík.

Jeho tím v piatok vo Fortuna lige prehral so Slovanom 0:1, odplata sa tak Spartaku vydarila. „V tom prvom zápase som chcel docieliť, aby nám to nefungovalo. Pre mňa bolo kľúčové mať možnosť spájať tieto dva zápasy. Piatkový bol pre nás príprava. Potreboval som presvedčiť mužstvo, že musíme hrať inak a dnes to Slovanu robilo problémy. Už na predzápasovom tréningu som mal z hráčov dobrý pocit, boli uvoľnení,“ dodal Gašparík. Hráčom (i sebe) po triumfe dopraje oslavy a nebude ich brzdiť.

„Mám jedno tričko, na oslavy som sa špeciálne nechystal. Dnes je doba táka, že sa každý fotí, no dúfam, že už sú všetci v kabíne a že sa začne aj piť. Budeme oslavovať, lebo sa to patrí. Potom už sa sústredíme na ligu, lebo chceme skončiť tretí, ale to je ešte ďaleko.“

Najlepšie zarábajúci slovenskí futbalisti Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Preč sú tie časy, keď si Marek Hamšík zarobil v...
debata chyba