Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan vo finále bez kľúčového hráča, no s motívom odplaty. Trnava bojuje o historický zápis

Iba po druhýkrát v histórii Slovenského pohára sa druhýkrát za sebou stretnú vo finále rovnaké tímy. A tak, ako v rokoch 1971 a 1972 si po vlaňajšku zopakujú boj o obhajca trofeje Spartak Trnava a Slovan Bratislava. Zápas sa hrá od 15.00 h na štadióne v Trnave.

01.05.2023 07:30
Collage Maker-30-Apr-2023-09-08-PM-5734 Foto:
Tréneri finalistov Slovenského pohára: Michal Gašparík z Trnavy a Vladimír Weiss zo Slovana.
debata

V tábore futbalistov trnavského Spartaka vládne pred pondelkovým finále so Slovanom Bratislava dobrá nálada. „Andeli“ majú okrem dlhodobo zranených Martina Mikoviča a Mateja Čurmu k dispozícii kompletný káder a pred finále sú optimisticky naladení.

VIDEO: Slovanisti Weiss a De Marco pred zápasom s Trnavou.

Video

„Myslím si, že nás súčasný tím je o niečo silnejší ako v minulom finále, ale aj Slovan je silnejší ako vlani. Tréner Weiss je tam dlhšie, sú zohratejší, majú individuálnu kvalitu lepšiu, dobre bránia. Dali sme im len jeden gól, vieme o tom. Pohár je ale iná súťaž a verím, že gólov dáme viac,“ povedal na predzápasovej tlačovej konferencii tréner Spartaka Michal Gašparík.

SR Futbal FL 15.kolo DAC Podbrezová TTX krstovič Čítajte viac Dunajská Streda sa v Podbrezovej zosypala a uteká jej vlak. Stále to však má vo svojich rukách, ak zdolá Slovan

Na tlačovke pôsobil trnavský kouč pozitívne. „Strašne nervózny som bol v pohárovej odvete semifinále s Trenčínom. Teraz si to chceme užiť. Verím, že to nie je fráza, že to hráči budú mať v hlavách a budú uvoľnení. Keby mali byť zviazaní, nie je to dobre. Zažil som derby, keď naši hráči neboli uvoľnení a potom vás Slovan dokáže prevalcovať,“ skonštatoval Gašparík.

Tréner Spartaka priznal, že futbalisti Slovana majú väčšie skúsenosti s veľkými zápasmi, ale v prospech jeho tímu hovorí dejisko stretnutia. „My hráme doma, konečne sme vypredali štadión. Dúfam, že si to chalani užijú, nebude ich to zväzovať, pretože len vtedy dokážu podať dobrý výkon,“ pokračoval kormidelník „andelov“.

Spartak bude mať výhodu domáceho prostredia, čo považuje tréner Gašparík za dôležité, pretože mužstvo je na vlastnom trávniku sebavedomejšie. Ako ďalej povedal, očakáva, že duel sa rozhodne už v riadnom hracom čase.

Platy trénerov slovenskej futbalovej reprezentácie Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Slovenský tréner storočia Jozef Vengloš viedol...

„Je to moja intuícia. Keby sme išli podľa prognóz, vyhrá Slovan. Keď hrá Slovan proti Trnave, je to Slovan ako v Európe. Môžeme sa na neho pripravovať podľa zápasov s inými ligistami, ale on tak nezahrá. Proti Spartaku hrá úplne inak ako proti iným družstvám,“ uviedol Gašparík.

Tréner Spartaka podotkol, že sa pripravujú na oba varianty zostavy Slovana – s Weissom aj bez neho. A tiež rátajú s možnými zmenami v zostave belasých.

Ak by sa spartakovcom podarilo vyhrať, dokážu niečo, čo sa ešte nikomu v trnavskej klubovej histórii nepodarilo.

Luka Modrič Čítajte viac Chorvát Modrič v tajnosti priletel do Belehradu. Je za tým žena, pri ktorej hodina znamená týždeň

„Motivácia pre nás je, že za sto rokov dvakrát po sebe nikto v Trnave nevyhral pohár. To je obrovská motivácia, môžeme sa do histórie zapísať ako tím. Teraz je ideálna možnosť spraviť to na domácom štadióne a v storočnicovej sezóne,“ dodal Gašparík.

Futbalisti bratislavského Slovana nastúpia na pondelkové finále Slovnaft Cupu v Trnave v základnej zostave bez svojho kapitána Vladimíra Weissa ml., ktorý možno do stretnutia nezasiahne vôbec.

Podľa trénera „belasých“ a jeho otca Vladimíra Weissa st. bude kľúčové, aby boli hráči silní v osobných súbojoch. Tie sú podľa neho dominantnou črtou súpera, ktorý obhajuje vlaňajší triumf v domácej pohárovej súťaži.

Štefan Tarkovič Čítajte viac Keby som mal anglický či srbský pas, mal by som väčšiu šancu viesť dobré mužstvo. Keď Slováci prekročia hranice, nepoznajú nás

„Je to finále pohára, ktoré sa cení v každej krajine. Do finále sa dostanú len tí najlepší a naša cesta doň nebola jednoduchá, pretože sme rotovali zostavu. Na základnú zostavu to v prípade Vlada nebude a možno vôbec,“ povedal na nedeľnej tlačovke tréner belasých Vladimír Weiss.

Potvrdil, že jeho syn má svalové zranenie. Ale nie také, aby nemohol nastúpiť cez víkend v lige v dôležitom súboji v Dunajskej Strede. „Musíme byť rozumní a niekedy hrať aj bez kľúčových hráčov,“ skonštatoval Weiss starší.

Oba tímy sa stretnú druhýkrát v priebehu troch dní. V piatok nastúpili proti sebe na Tehelnom poli v zápase 7. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy. Slovan zvíťazil 1:0 po góle Aleksandara Čavriča z jedenástky, no hostia hrali v improvizovanej zostave a šetrili sily na pondelok.

SR Futbal FL 4. kolo Slovan Bratislava čavrič Čítajte viac Z Čavriča bude už čoskoro Slovák. Hviezda Slovana zrušila letenku, nevie to vysvetliť

Kouč „belasých“ očakáva, že Trnavčania vyrukujú so silovým spôsobom hry, ktorý im je vlastný. „Musíme sa na to pripraviť, ale máme dostatočne skúsené mužstvo, aby sme to zvládli. Musíme byť silní v osobných súbojoch, v ktorých je Trnava dominantná. Tomu prispôsobíme taktiku aj zostavu. Bude to zápas plný emócií, preto bude dôležité, aby sme boli disciplinovaní,“ uviedol Weiss st.

V tábore Slovana sa skloňuje slovo „odplata“ za vlaňajšie finále. V ňom na jeho štadióne vypukla „červeno-čierna radosť“, keď Spartak získal trofej po víťazstve 2:1 v predĺžení.

Parádne choreo Slovanistov v zápase proti Trnave Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Ultras Slovana sa obliekli do pandemických...
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #Slovenský pohár #Michal Gašparík #Vladimír Weiss