Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zadlžená Barcelona našla 20 investorov na nový Nou Camp. Cena? 1,45 miliardy eur

Futbalový veľkoklub FC Barcelona zohnal potrebnú čiastku 1,45 miliardy eur na renováciu ikonického štadióna Nou Camp a jeho okolia.

26.04.2023 17:06
camp nou Foto:
Vizualizácia renovovaného štadióna Nou Camp v Barcelone.
debata

V stanovisku klub uviedol, že financie poskytlo dvadsať investorov. Vysokú sumu začne zadlžený klub splácať, a keď budú práce na štadióne dokončené – malo by sa tak stať do júna 2026.

Členovia Barcelony schválili renováciu už v decembri 2021, aktuálne predstavili jej finančný plán. Trojročná prestavba začne 1. júna. Medzitým bude mužstvo hrávať na olympijskom štadióne Montjuic, kde sa konali olympijské hry v roku 1992.

Amir Hossein Shirchi. Čítajte viac Infarkt priamo v zápase. Mladý futbalista zomrel počas prevozu do nemocnice, mal len 23 rokov

„Projekt je zásadný, pokiaľ ide o udržanie FC Barcelona v popredí svetového športu,“ napísal jeden z najslávnejších klubov na svete, ktorého dlhy sa vlani vyšplhali na 1,35 miliardy eur.

Kapacita najväčšieho štadiónu v Európe by mala vzrásť z aktuálnych 99-tisíc na 105-tisíc miest. Súčasťou projektu „Espai Barca“ bude tiež úprava klubovej infraštruktúry vrátane kancelárií a športovej haly Palau Blaugrane.

Nový automobil Ibrahimoviča, Ferrari Daytona SP3 Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Zlatan Ibrahimovič sa v sobotu na obed vybral...
debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Nou Camp