Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Päste v tvári, na krku. V Česku riešia video s brutálnym zásahom SBS proti fanúšikovi

Na ihrisku síce padlo šesť gólov, no ani o jednom z nich sa nehovorilo toľko, ako o tom, čo sa udialo za bránami štadióna.

25.04.2023 15:10
debata

V uplynulom kole najvyššej českej súťaže si futbalisti Českých Budějovíc poradili s Jabloncom vysoko 5:1.

Duel, ktorého sa zúčastnila aj sedmička slovenských futbalistov, sledovalo podľa oficiálnych údajov 2895 fanúšikov. Jeden z nich naň nikdy nezabudne…

V Česku totiž riešia obrovský škandál. Postarali sa oň zamestnanci usporiadateľskej služby, ktorí zasiahli proti jednému z hosťujúcich priaznivcov.

Neprimerane, tvrdo, ba až brutálne – ako môžete vidieť na videu.

To dokumentuje, ako sa šestica mužov v žltých vestách snaží spacifikovať prívrženca Jablonca. Kým niektorí ho ťahajú za ruky a nohy, pričom ho vláčia po betóne, ďalší sa nad ním skláňa a zasypáva ho spŕškou ráznych úderov.

Približne dvadsaťsekundový záznam sa končí v momente, keď ďalší z členov SBS-ky vyštartuje po autorovi videa a taktiež nie práve slušným spôsobom ho vyzve k ukončeniu nahrávania.

Incident, aký nevidno na štadiónoch za riekou Morava často, riešia tamojší fanúšikovia, médiá, experti, funkcionári a dokonca i polícia už tretí deň.

Zásah SBS malo vyvolať poškodenie sektora hostí. Fanúšik, ktorého si jej členovia podali, mal vytrhnúť sedačku a pokúsiť sa ju hodiť na hraciu plochu.

Liège Čítajte viac Nechutnosti v elitnej lige. Chuligáni hádzali do sektora s deťmi mŕtve potkany

Domáci klub z Českých Budějovíc najprv reagoval na udalosti v zmysle, že nezaznamenal pochybenie. Stalo sa tak ešte pred zverejnením videa.

Potom už rétoriku zmenil: "Odsudzujeme a dištancujeme sa od agresívneho správania sa niektorých členov usporiadateľskej služby.

Osoby, ktoré sa zúčastnili tohto neprimeraného zásahu, boli prepustené zo služieb usporiadateľskej firmy a podľa našich informácií celý incident vyšetruje polícia," uviedlo Dynamo podľa isport.cz.

Brutálny zásah SBS-ky riešia aj v Jablonci. Zaoberať sa ním bude tiež Ligová futbalová asociácia.

Nový automobil Ibrahimoviča, Ferrari Daytona SP3 Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Zlatan Ibrahimovič sa v sobotu na obed vybral...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #fanúšik #SBS #česká liga #FK Jablonec #ŠK Dynamo České Budějovice