Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chovan inkasoval trikrát, Slovan spasil v predĺžení Kankava. Ušlo nám to o kúsok, znie zo Skalice

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava postúpili do finále Slovnaft Cupu. Po víťazstve 2:1 v prvom meraní síl v stredajšej odvete semifinále prehrali v Skalici v riadnom hracom čase 2:3, no v predĺžení vyrovnal na 3:3 v 93. min Džaba Kankava a rozhodol o postupe.

19.04.2023 19:48 , aktualizované: 21:17
SR futbal Slovnaft Cup odveta semifinále... Foto: ,
Slovanista Jaba Kankava sa snaží zastaviť Jána Vlaska zo Skalice.
debata (6)

Finále je na programe 1. mája v Trnave a bude mať rovnaké zloženie ako pred rokom.

Slovan začal aktívne, v 6. min sa Green vyhol ofsajdovej pasci, no brankár Šemrinec jeho pokus zlikvidoval. Záhoráci číhali na rýchle protiútoky a v 14. min unikol Morong, no Chovan jeho strelu vytesnil na roh.

Adrián Chovan Čítajte aj Kritizovaný Chovan je späť. Weiss: Aďo je dobrý brankár, aj keď si menej verí

Ďalšiu šancu mali domáci v 22. min, keď poslal loptu do šestnástky Hollý a Haša, ktorý by zakončoval do prázdnej brány, ju iba tesne minul.

Skaličania sa dočkali v 33. min, keď namieril Vlasko z priameho kopu presne k žrdi. Slovan mohol vyrovnať ešte do prestávky, no Šemrinec zneškodnil strelu Lovata.

Po zmene strán „belasí“ otočili duel vo svoj prospech zásluhou dvoch gólov Andreho Greena. Anglický útočník sa presadil v šestnástke v 59. i 75. min.

Skalica, Slovan Čítajte viac Pohárový zápas Skalica - Slovan sme sledovali ONLINE

Lenže potom dvakrát rozvlnil sieť aj Roman Haša. V 79. min sa k nemu odrazila lopta v malom vápne a vyrovnal na 2:2 a v druhej minúte nadstavenia vybojoval predĺženie, keď znovu ukázal pohotovosť v preplnenej šestnástke, tentokrát po priamom kope.

Favorit duelu však napokon nebude chýbať vo finále, pretože v 93. min zvládli hráči Slovana rýchly prechod do útoku a Kankava zamieril presne k žrdi.

Semifinále Slovnaft Cupu – odveta:

MFK Skalica – ŠK Slovan Bratislava 3:3 pp (3:2, 1:0) - prvý zápas 1:2, do finále postúpil Slovan
Góly: 79. a 90.+2. Haša, 33. Vlasko – 59. a 75. Green, 93. Kankava, ŽK: Hurtado – Križan, Lovat, Voet, Kankava. Rozhodovali: Kišš – Ferenc, Hrmo, 2717 divákov
Skalica: Šemrinec – Krčík, Hurtado (104. Václav), Podhorin, Rudzan – Hollý, Mášik (79. Černek) – Morong (67. Koukal), Vlasko (67. Fábry), Yao (78. Švec) – Haša (101. Baumgartner)
Slovan: Chovan – Pauschek (109. Weiss), Križan, Voet, Lovat – Lichý (61. Kucka), Kankava – Zuberu (38. Zmrhal), Čakvetadze (84. Abubakari), Barseghjan (61. Čavrič) – Green (84. Kašija)

Hlasy (zdroj: skslovan.com)

Boris Kitka, asistent trénera ŠK Slovan: „Náš výkon nebol vôbec dobrý. Prvých 15 minút bolo ešte okej, keď mali André Green a Giorgi Čakvetadze dve veľké príležitosti. Potom sme domácich zbytočne pustili do šance.

Trochu sa chytili po úvodnom góle, bolo vidno, že hrajú o finále. Nám možno tento prístup miestami chýbal. Nemalo by sa stávať to, čo v druhom polčase. Síce sme zápas otočili, no zbytočne sme sa dostávali do problémov po štandardných situáciách, čo vyvrcholilo gólom v nadstavenom čase. Prišli sme si po postup, ten máme, ale určite sme si to predstavovali inak.

Čo sa týka otázke finále, tak neberte to ako frázu, no pre nás je teraz prioritou Žilina. Ak vnímame náš kalendár, keď hráme nedeľa – piatok – pondelok, tak mužstvo je stále v záťaži. Pre nikoho to nie je jednoduché, ale sme v tom spolu. Nebudeme hovoriť o tom, kto hral dobre a kto zle, šlo o celkový tímový ‚spirit‘ na ihrisku i prístup.“

Pavol Majerník, tréner Skalice: „Po priaznivom výsledku z prvého zápasu a prvom polčase dnešného duelu sme trochu začali veriť, že by sa nám to mohlo podariť. Slovan však dvakrát udrel v druhom polčase. Chalani hrali až do konca, šli na maximum, ušlo nám to o kúsok.“

Hráči slovenskej ligy, ktorí prestúpili k rivalovi Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky

Ladislav Molnár (zo Slovana do Košíc, 1996)...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Džaba Kankava