Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Svet ho obdivoval: Som gay, priznal sparťan. Teraz má problémy kvôli testu na drogy

Futbalista pražskej Sparty Jakub Jankto sa odmietol v utorok podrobiť testu na drogy po zastavení policajnou hliadkou. Udalosť sa podľa tn.cz odohrala u tréningového centra na Strahove.

18.04.2023 18:48
Jakub Jankto Foto:
Jakub Jankto.
debata (17)

Jakub Jankto sa pred dvoma mesiacmi ako prvá výrazná česká športová osobnosť odhodlala ku coming outu. Prostredníctvom emotívneho videa vysvetlil, prečo svoju homosexualitu skrýval a tiež to, že by rád povzbudil aj ostatných. Jeho slová vtedy citovali najväčšie svetové denníky od USA až po Japonsko.

Teraz má bývalý český reprezentant opletačky so zákonom. Podľa tn.cz údajne iný vodič nahlásil na polícii, že má podozrenie, že šofér pred ním riadi vozidlo pod vplyvom alkoholu. Bol ním Jankto – dychovú skúšku absolvoval a alkohol nenadýchal. Ďalší test ale odmietol.

Británia Futbal MS2022 kvalifikácia E Wales ČR Čítajte viac Chcem žiť slobodne ako všetci ostatní. Nebudem sa skrývať, som homosexuál, priznáva česká hviezda

Sport.cz informoval, že Jankto neprežíva vydarené obdobie. Nedokáže sa natrvalo presadiť do základnej zostavy Sparty a teraz svojim konaním zamestnáva políciu.

„U vodiča bola dychová skúška negatívna no následný test na drogy odmietol a odmietol aj lekárske vyšetrenie. V tejto chvíli sú na mieste kolegovia z oddelenia, ktorí budú celý prípad spracovávať,“ uviedol popoludní hovorca pražskej polície Jan Rybanský.

Jakub Jankto Čítajte viac Dúhy i srdiečka zo Slovenska, od expartnerky či superhviezd. Čo odkazuje svet Janktovi?

Futbalisti Sparty Praha sú na čele českej najvyššej súťaže a v priebehu utorka nemali žiadny spoločný program. „Hráči mali v utorok voľno. O tom, že Jakub Jankto mal v priebehu dňa dopravný incident a bol riešený políciou, vieme. Viac sa vyjadriť nemôžeme,“ uviedol riaditeľ komunikácie Sparty Ondřej Kasík.

Pred dvoma mesiacmi bol za svoj postoj obdivovaný. „Chcem žiť slobodne,“ uviedol Jankto po coming oute. Teraz si ďalším postojom narobil problémy. „Pokiaľ vodič odmietne test na drogy a lekárske vyšetrenie, je podozrivý zo spáchania priestupku na úseku dopravy a bude nahlásený príslušnému štátnemu orgánu k riešeniu,“ dodal Rybanský.

Randí so synom mafiána. Kto je Gerrardova dcéra? Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
 Lilly-Ella je najstarším zo štyroch detí...
17 debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #LGBTI+ #Jakub Jankto