Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kritizovaný Chovan je späť. Weiss: Aďo je dobrý brankár, aj keď si menej verí

Po troch zápasoch na lavičke a 27 dňoch od veľkej chyby v odvetnom zápase konferenčnej ligy proti Bazileju (2:3 po penaltách) sa do bránky Slovana vrátil fanúšikmi kritizovaný brankár Adrián Chovan.

13.04.2023 07:55
Adrián Chovan Foto: ,
Brankár Slovana Adrián Chovan po inkasovanom góle v závere odvetného zápasu osemfinále EKL s Bazilejom.
debata (1)

27-ročný gólman pomohol v stredu Slovanu k víťazstvu v prvom semifinále Slovenského pohára nad Skalicou 2:1. Jeho návratu medzi tri žrde sa na pozápasovej tlačovej konferencii venoval aj tréner belasých Vladimír Weiss starší.

„Aďa som nezatratil, on je dobrý brankár. No psychika hrá vo futbale veľkú úlohu,“ skonštatoval Weiss s tým, že na výkone hráča je vidieť, keď nemá čistú hlavu, nie je sebavedomý, alebo urobí chybu.

„On ju urobil. Ale tam boli tri pozičné chyby pred tým gólom, takže nemôžeme to hádzať len na neho,“ vrátil sa Weiss k osudovému momentu proti Bazileju, ktorý pripravil Slovan o postup do štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy (EKL).

Slovan - DAC Čítajte viac Faktor Weiss. Slovan opäť zachránila jeho najväčšia hviezda - v nadstavenom čase a z penalty

Kým pred odvetou EKL bol Chovan jasnou a neohrozenou jednotkou v bránke belasých, teraz to tak nie je. „Sú s Martinom Trnovským rovnocenní brankári. No v tej rozohrávke bolo vidno, že si niekedy neverí tak, ako pred tým – dôsledok tej chyby je vidieť na každom. Aj ja keď spravím chybu, som nešťastný,“ skonštatoval Weiss.

Z tradičnej a najsilnejšej zostavy Slovana začali duel proti Skalici len traja futbalisti: Vernon De Marco, Giorgi Čakvetadze a Malik Abubakari.

„Od niektorých hráčov čakám viac. Nemôžu to ťahať tí štyria-piati, respektíve desiati – tá stabilná zostava. Musí niekto vyskočiť a byť konkurencieschopný do základnej zostavy. Ale zatiaľ mi to nikto neukazuje,“ uviedol tréner Slovana.

SR Švajčiarsko futbal EKL osemfinále Odveta BAX Čítajte viac Dobrý chlapec Chovan... Fanúšikom pretiekol pohár trpezlivosti a brankára vyháňajú. Napätie riešil aj Kmotrík

Za stavu 1:1 sa v druhom polčase rozhodol poslať do hry ofenzívne esá Vladimíra Weiss ml., Aleksandara Čavriča, Tigrana Barseghjana aj Juraja Kucku.

„Hrali sme v závere vabank, museli sme doma vyhrať, lebo v odvete v Skalici to nebude jednoduché. 2:1 nie je ideálny pohárový výsledok, ale ani zlý,“ dodal Weiss starší.

Platy rozhodcov v top ligách Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Strážia najväčšie hviezdy i pravidlá...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Slovenský pohár-Slovnaft Cup #Adrián Chovan