Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hlasovať mohli aj Rusi. Zákaz sa vzťahuje len na kluby, nie zväzy, bránila sa UEFA

Delegácia Ruského futbalového zväzu (RFS) dostala možnosť odovzdať svoj hlas v stredajších voľbách na Kongrese Európskej futbalovej únie (UEFA) v portugalskom Lisabone, na ktorom delegáti okrem iného odobrili pokračovanie Aleksandra Čeferina vo funkcii prezidenta strešného orgánu európskeho futbalu.

08.04.2023 15:33
Čeferin Foto: ,
Šéf UEFA Aleksander Čeferin.
debata (2)

Krátko po vypuknutí vojny na Ukrajine UEFA až do odvolania pozastavila ruským národným a klubovým mužstvám účasť v medzinárodných súťažiach.

UEFA taktiež stopla snahy Ruska uchádzať sa o usporiadanie mužských majstrovstiev Európy v roku 2028 alebo 2032, pričom tieto kandidatúry označila za nespôsobilé.

UEFA potvrdila, že ruskí predstavitelia boli súčasťou Kongresu v portugalskej metropole v súlade s pravidlami organizácie sídliacej vo švajčiarskom Nyone.

Rade Krunič Čítajte aj Rebríček FIFA má nového lídra. Slováci si polepšili, no Burkinu Faso nepreskočili

„Áno, delegácia Ruského futbalového zväzu bola prítomná na kongrese UEFA v Lisabone a zúčastnila sa na hlasovaní,“ povedal hovorca UEFA pre spravodajskú televíziu CNN. Dodal, že každá členská asociácia disponuje jedným hlasom.

„Na základe rozhodnutia výkonného výboru UEFA sa suspendácia vzťahuje na ruské národné tímy a kluby, nie na futbalový zväz,“ dodala UEFA.

Samotný Čeferin povedal, že zákaz účasti ruských tímov na turnajoch v Európe bude ťažké zmeniť, kým bude naďalej trvať vojna na Ukrajine.

Škandalózne scény počas zápasu Feyenoord - Ajax Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Feyenoordu pred zápasom s Ajaxom.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #Ruský futbalový zväz