Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Božičova smrť zasiahla najmä fanúšikov Slovana, píšu srbské médiá. Keď hrával Mario v Bratislave, bol krok od splnenia sna

Nemal ešte ani 40 rokov a svoju životnú púť už ukončil. Mario Božič, bývalý futbalista, ktorý hrával aj za Slovan Bratislava, prežil ťažké mesiace. Lekári dvakrát operovali jeho nádor na mozgu, žiaľ, neúspešne. Zákernej chorobe v pondelok podľahol.

04.04.2023 13:38
Mario Božic Foto: ,
Mario Božič takto oslavoval s dcérkou titul Slovana v lete 2011.
debata

Správa o jeho smrti zasiahla mnohých jeho bývalých spoluhráčov. Na sociálnej sieti sa s ním rozlúčil aj dlhoročný brankár Crvenej zvezdy Belehrad, Milan Borjan. Reprezentant Kanady so srbskými koreňmi.

„Otec, odpočívaj v pokoji,“ znelo jeho posolstvo.

Podobnými slovami sa s bývalý futbalistom na sociálnym sieťach lúčili aj kluby, za ktoré hrával. „Tragická správa zasiahla najmä priaznivcov bratislavského Slovana, na Slovensku zanechal veľkú stopu,“ napísal portál sportal.rs. V podobnom duchu sa zmieňovali aj iné srbské weby.

Rodák z Bosny, ktorý sa neskôr presťahoval do Srbska, začínal s kariérou v Loznici a život to zariadil tak, že to bol aj jeho posledný klub, za ktorý hral profesionálne.

Jeho veľkým snom však bol angažmán v Crvenej zvezde Belehrad. Raz mal k nemu mimoriadne blízko, a to keď hrával za Slovan Bratislava na Slovensku. Dlho sa špekulovalo o jeho odchode do najslávnejšieho srbského klubu.

Mario Božič Čítajte viac Zomrel jeden z najväčších srdciarov Slovana, mal iba 39 rokov. Nikdy nezabudneme, znie z klubu

Futbalové médiá dokonca písali, že sa „Božič údajne už dohodol s Crvenou zvezdou na podmienkach prípadného pôsobenia a zostáva dotiahnuť tento transfer na úrovni oboch klubov.“

Božič však odišiel do Izraela a hoci ponuka ísť do Belehradu bola platná ešte ďalší rok, Bosniak potvrdil, že v jeho srdci je predovšetkým Slovan.

„Otvorila sa zase možnosť odchodu do Crvenej zvezdy, takže uvidíme. Keby ma chcel Slovan, išiel by som aj pešo, dobre sa tu cítila taktiež manželka. Viem, že ma chcel aj tréner Weiss. Teraz by som ho chcel dokonca viac ako CZ Belehrad. Pokiaľ by bol o mňa záujem, číslo majú,“ povedal vtedy.

Mario Božič Slovan miloval. Zaspomínajte si naňho Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Mario Božič patril medzi mimoriadne obľúbených...
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Crvena Zvezda Belehrad #Milan Borjan #Mario Božič