Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bol za handru, vyrazený za tri minúty. Karma funguje: Dnes je na špici, Chelsea na odpis

Nemecký tréner Thomas Tuchel vyhral s Chelsea Ligu majstrov, získal tri trofeje za 20 mesiacov. Po odchode majiteľa Romana Abramoviča bol potupne vyhodený.

02.04.2023 07:30
Thomas Tuchel Foto:
Thomas Tuchel už naplno zaberá v najslávnejšom nemeckom futbalovom klube.
debata

Tuchel pre The Athletic prezradil že bol šokovaný, keď ho vlani v septembri vyhodili z Chelsea, pretože mal špeciálny vzťah s hráčmi anglického klubu.

Osudnou sa mu stala prehra v základnej skupine Ligy majstrov s Dinamom Záhreb. Štyri mesiace po príchode nových majiteľov, ktorí nahradili Abramoviča, mu vedenie oznámilo, že nastal čas priviesť nového trénera. Tuchel priznal, že ho stále bolí, ako sa skončilo jeho pôsobenie v Londýne.

766566939 Čítajte viac Bayern zdolal v šlágri Dortmund. Počas zápasu Schalke 04 zomrel fanúšik

„Bol to šok. Zvláštne bolo, že už ráno, keď som išiel do tréningového centra, som tušil, že budeme mať nezvyčajné stretnutie,“ opisoval udalosti nemecký odborník. „Bolo to krátke stretnutie, ktoré trvalo tri až päť minút. Nemal som chuť na dlhý rozhovor s osobami s rozhodovacou právomocou.“

Pre väčšinu ľudí v klube to bolo nepríjemné prekvapenie. „Cítili sme, že sme v správnom čase na správnom mieste, aby sme dosiahli veľké veci – vybudovali silný klub a dosahovali úspechy. Mali sme skvelé vzťahy v rámci mužstva,“ skonštatoval Tuchel.

Pep Guardiola Čítajte viac Čo to stváral? Guardiola v extáze. Do rany mu v eufórii prišli náhradníci súpera

Futbalová karma sa v posledných týždňoch obrátila na jeho stranu. Pred týždňom podpísal s Bayernom Mníchov zmluvu do leta 2025. V sobotu zažil úspešný debut na novom pôsobisku, keď v ostro sledovanom „Klasikeri“ zvíťazil Bayern nad Dortmundom 4:2 a osamostatnil sa na čele Bundesligy.

A ako sa darí jeho „milovanej“ Chelsea? Z nie tak dávno rešpektovaného klubu sa stal priemerný tím. V sobotu senzačne prehral doma s Aston Villou 0:2 a patrí mu až 11. miesto v tabuľke Premier League.

Stanislav Lobotka Čítajte viac Dedinský chlapec Lobotka je pripravený hrať za Real Madrid

O účasti v budúcej sezóne európskych pohárových súťaží môže iba snívať. Na štvrté miesto zaručujúce účasť v Lige majstrov stráca priepastných 19 bodov.

Tuchel priznal, že je stále v kontakte s niektorými futbalistami londýnskeho klubu. „Stále si píšeme, vymieňame si veľa správ a v tréningovom centre som si našiel veľa priateľov. Je ťažšie zostať v kontakte, ale priateľstvá zostanú,“ dodal nemecký tréner pre The Athletic.

Toto sú najlojálnejší futbalisti na svete Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Vernosť nadovšetko. Aj v prestížnych európskych...
debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Chelsea FC #Thomas Tuchel