Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľké Maďarsko? Rumuni adresovali susedovi drsné transparenty a urážlivé pokriky

Utorňajší kvalifikačný zápas i-skupiny o postup na ME 2024 medzi Rumunskom a Bieloruskom v Bukurešti priniesol xenofóbne prejavy na tribúnach vrátane protimaďarského skandovania a nápisov.

29.03.2023 22:03
Rumunsko, Maďarsko Foto:
Fanúšikovia Rumunska počas zápasu s Bieloruskom. Na tribúnach sa objavili predovšetkým odkazy Maďarom.
debata (18)

Informovala o tom maďarská tlačová agentúra MTI. Odvoláva sa aj na portál Digisport.ro, podľa ktorého môžu Rumuni očakávať sankcie od Európskej futbalovej únie (UEFA).

Okrem „útokov“ na Maďarsko používali domáci fanúšikovia na Národnom štadióne aj pyrotechniku.

Na sociálnych sieťach sa objavila fotografia transparentu, na ktorom je zobrazená mapa Mongolska. Okrem označenia ázijskej krajiny ju dopĺňa nápis: „historické Veľké Maďarsko“.

Web pripomenul, že členovia ultras skupiny s názvom UST (United under the Tricolor) skandovali protimaďarské heslá aj v prvom kvalifikačnom zápase na pôde Andorry a dokonca sa medzi sebou pobili.

Digisport očakáva rýchle rozhodnutie UEFA a predpovedá, že rumunskí reprezentanti odohrajú septembrový zápas proti Izraelu bez divákov.

Maďarské médiá prevzali aj ďalšie správy z rumunských stránok o utorňajších incidentoch.

fans maďarsko Čítajte viac Maďari dostali vážny email zo sídla UEFA. Ak budú na štadióne provokovať s vlajkami, hrozí im veľký trest

Napríklad GSP.ro píše o nenávistnom skandovaní tisícok priaznivcov v druhom polčase.

Pravdepodobne Maďarom venovali transparent citujúci prvý článok rumunskej ústavy, podľa ktorého je Rumunsko „suverénny, nezávislý, jednotný a nedeliteľný štát“.

Na tribúnach sa objavila aj mapa Veľkého Rumunska zahŕňajúca i súčasné Moldavsko. Hosťujúcim Bielorusom adresovali odkaz: „Rumunskí hrdinovia zabití ako vojnoví zajatci ležia v neoznačených hroboch v Bielorusku.“

česko, moldavsko Čítajte aj Česi sa u outsidera nezmohli na gól. Maďari si zastrieľali

Súperom Rumunov v skupine je aj Kosovo, na ktorého pôde nastúpia 16. júna na najbližší zápas v boji o ME. Priaznivci v Bukurešti na transparent napísali dátum 24. marec 1999, teda deň, keď spojenecké vojská NATO zaútočili na bývalú Juhosláviu.

Zverenci Edwarda Iordanesca si v utorok poradili s Bieloruskom 2:1 a na konte majú po dvoch zápasoch šesť bodov.

Odkazy z Dubaja. Priateľka Scotta McTominaya Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Zatiaľ čo sa stal hrdinom škótskej...
Načítavajú sa športové výsledky...
18 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #rumunskí futbalisti #bieloruskí futbalisti