Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Táto sa vydarila. Messimu odhalili sochu vedľa Pelého a Maradonu

Riadiaci orgán juhoamerického futbalu (CONMEBOL) v pondelok odhalil Argentínčanovi Lionelovi Messimu sochu v múzeu konfederácie v paraguajskom meste Luque.

28.03.2023 16:30
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi so svojou sochou v paraguajskom meste Luque.
debata

Sochu sedemnásobného držiteľa Zlatej lopty umiestnili vedľa sôch legendárneho krajana Diega Maradonu a Brazílčana Pelého. Kým v minulosti boli prípady, keď sa futbalisti na sochách vôbec nepodobali, v tomto prípade ide o vydarenú podobizeň argentínskeho velikána.

Messi si počas slávnostného ceremoniálu pred žrebovaním Pohára osloboditeľov prevzal aj repliky trofejí majstrovstiev sveta a trofeje Finalissima.

Tomáš Souček Čítajte viac Brr, toto už viackrát nie! Česi sa po hodoch vrátili naspäť do reality

„Prežívame krásne obdobie. Je to veľmi špeciálny a krásny moment, dostáva sa nám veľa lásky. Bol najvyšší čas, aby juhoamerický tím opäť zvíťazil na majstrovstvách sveta,“ uviedol tridsaťpäťročný hráč Paríža Saint-Germain.

Pre Messiho, ktorý v decembri uplynulého roka doviedol ako kapitán Argentínu k triumfu na MS v Katare, je to ďalšia pocta. Počas víkendu po ňom pomenovali tréningové centrum argentínskej futbalovej reprezentácie v Buenos Aires.

Toto sú najlojálnejší futbalisti na svete Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Vernosť nadovšetko. Aj v prestížnych európskych...
debata chyba
Viac na túto tému: #socha #Lionel Messi