Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Tieto kecy nemusím počúvať. Švédského kouča naštval rozhovor, zamával a bol fuč

Švédski futbalisti si po prehre 0:3 s Belgickom napravili meno po domácom triumfe nad Azerbajdžanom 5:0. Tréner Janne Andersson sa však z víťazstva dlho netešil. V pozápasovom štúdiu neuniesol kritické otázky a po ostrej hádke rozhovor náhle a nečakane opustil.

28.03.2023 12:05
Tréner švédskej reprezentácie Janne Andersson. Foto: ,
Tréner švédskej reprezentácie Janne Andersson.
debata

Jeho televízny výbuch sa tak stal v krajine, kde na takéto správanie reprezentačného trénera nie sú ľudia zvyknutí, témou číslo jeden a päťgólové víťazstvo už takmer nikoho nezaujímalo.

Anderssona rozčúlila otázka experta Bojana Djordjiča – Švéda so srbskými koreňmi, ktorý v minulosti pôsobil v Manchestri United či Glasgowe Rangers. Bývalý mládežnícky reprezentant svojimi otázkami spochybnil správny výber hráčov pre reprezentáciu.

Okrem iného sa opýtal aj na to, prečo autor gólu na 4:0 proti Malte Jesper Karlsson nastúpil v pondelok až v 82. minúte a proti Belgicku sedel iba na lavičke.

„Jesper to vyriešil veľmi dobre. Ale to tu môžeme diskutovať o výbere hráčov celú pos***ú noc. Pardon," zavelil tréner v štúdiu stanice Viaplay do protiútoku.

„Koho som ale mal zo zostavy vynechať? Mám vymeniť jedenásť hráčov? Nehnevajte sa na mňa, ako tréner si v tomto môžete robiť to, čo uznáte za vhodné. Tieto kecy nemusím počúvať,“ pokračoval Andersson v ostrom slovníku.

slovensko, bosna, Čítajte viac Prečo bolo na Tehelnom poli toľko fanúšikov Bosny? Zväz vysvetlil, ako obišli zákaz UEFA

Djordjič sa ho snažil upokojiť s tým, že si Andersson berie výmenu názorov zbytočne osobne. Naštartovaného trénera sa už ale nedalo zastaviť.

„Panebože, my vyhráme 5:0 a ty tu stojíš a fňukáš. Jednoducho tam prišiel (Karlsson) a hneď dal gól. Bola to veľká zábava,“ soptil tréner. „Len ma zaujímalo…,“ snažil sa znova vrátiť do diskusie Djordjič. Ale k slovu sa moc nedostal.

„Stojíš tu a fňukáš. Ako každý zápas,“ skočil mu tréner do reči. Expert ho v tom momente upozornil, že svojim správaním reprezentuje desať miliónov ľudí.

Tomáš Souček Čítajte viac Brr, toto už viackrát nie! Česi sa po hodoch vrátili naspäť do reality

„A koho reprezentuješ ty?“ zaútočil Andersson. Djordjič odpovedal, že samozrejme Švédsko, ale otázku pochopil ako podpásovú narážku na svoj pôvod.

Prestrelku ukončil Andersson svojim nečakaným a náhlym odchodom. „Stojíte tu proti mne štyria ľudia a dávate mi tieto otázky. To je dosť zlé. Takže ďakujem, uvidíme sa zase niekedy inokedy,“ dodal tréner a zamával kvartetu expertov na rozlúčku.

Najlepšie zarábajúci slovenskí futbalisti Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Preč sú tie časy, keď si Marek Hamšík zarobil v...
debata chyba
Viac na túto tému: #švédska futbalová reprezentácia #Janne Andersson