Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi sa u outsidera nezmohli na gól. Maďari si zastrieľali

Futbalisti Francúzska si pripísali druhé víťazstvo v kvalifikácii ME 2024.

27.03.2023 22:41 , aktualizované: 22:51
česko, moldavsko Foto:
Momentka zo zápasu Moldavsko - Česko.
debata

V pondelkovom zápase B-skupiny vyhrali v Dubline nad domácim Írskom 1:0 gólom Benjamina Pavarda.

Česi v E-skupine nenadviazali na výkon z úvodného duelu s Poľskom (3:1) a v Moldavsku uhrali iba bezgólovú remízu.

Francúzi od úvodu držali loptu častejšie na svojich kopačkách, ale pozorná defenzíva Írska ich dlho nepustila do vyloženej šance.

Až v druhom dejstve úradujúci vicemajstri sveta spresnili hru a odmenou im bol gól Pavarda, ktorý v 50. minúte vypichol súperovi loptu a parádnou strelou pod brvno nedal šancu Gavinovi Bazunuovi v domácej bránke.

Média i experti. Ohlasy na zápas Slovensko - Bosna Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Sportsport.ba (Bosna): Prvý polčas sme na...

„Les Bleus“ si už vedenie postrážili a slávili ďalšiu výhru na „nulu“, vďaka ktorej vedú po dvoch zápasoch tabuľku skupiny s plným počtom bodov a skóre 5:0.

V druhom stretnutí „béčka“ Holandsko zdolalo doma outsidera z Gibraltáru 3:0. „Oranjes“ sa ujali vedenia v 23. minúte, keď Memphis Depay prehlavičkoval brankára Daylea Coleinga, po prestávke poistil výhru dvoma gólmi obranca Nathan Aké.

Hostia dohrávali v desiatich, v 51. minúte dostal za tvrdý „šlapák“ červenú kartu Liam Walker.

Česi zaostali v Kišiňove za očakávaniami a z hernej prevahy nevyťažili ani jeden gól. V prvom polčase zásah Jana Kuchtu neplatil pre ofsajd a Tomáš Souček z malého „vápna“ napálil loptu iba do brvna.

Hostia v druhom dejstve pritlačili Moldavcov, ale výsledkom ich snahy bola iba strela Tomáša Čvančaru, ktorú zneškodnil brankár Dorian Railean.

moldavsko, česko Čítajte viac ONLINE: Zápas Moldavsko - Česko sme sledovali naživo

Česi tak vedú tabuľku len so štyrmi bodmi, na druhé miesto poskočili Poliaci. Tí si napravili chuť po matnom výkone v Prahe a zdolali Albánsko 1:0 gólom Karola Swiderského.

V F-skupine slávili prvé víťazstvo Švédi, ktorí rozdrvili doma Azerbajdžan 5:0. „Trom korunkám“ chýbal pre zranenie veterán Zlatan Ibrahimovič.

Na čele „efka“ sú so 6 bodmi Rakúšania, ktorí v Linzi otočili súboj s Estónskom. Domáci mohli viesť od 17. minúty, ale Michael Gregoritsch nepremenil penaltu, vzápätí išli hostia do vedenia zásluhou Rauna Sappinena.

Rakúšania po prestávke prepli na vyššie obrátky, najprv vyrovnal Florian Kainz a v 88. minúte rozhodol o ich triumfe Michael Gregoritsch, ktorý tak napravil zaváhanie z prvého polčasu.

Do bojov v G-skupine vstúpili Maďari presvedčivým víťazstvom nad Bulharskom 3:0. V Budapešti nedali súperovi šancu, keď už po 45 minútach viedli trojgólovým rozdielom.

Na čele tabuľky sú Srbi, ktorí triumfovali na pôde Čiernej Hory 2:0. Odpor súpera zlomili až v závere, keď dvakrát skóroval Dušan Vlahovič.

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #českí futbalisti #kvalifikácia ME 2024 vo futbale #moldavskí futbalisti