Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Našla už Brazília nového trénera? Reprezentačný brankár naznačil, čo asi príde

Brazílsky futbalový brankár Ederson ešte viac rozvíril špekulácie o tom, že Talian Carlo Ancelotti sa stane novým trénerom Brazílie.

23.03.2023 19:05
Carlo Ancelotti Foto: ,
Carlo Ancelotti.
debata

Podľa agentúry DPA uviedol pred sobotňajším duelom „kanárikov“ proti Maroku, že príchod šesťdesiattri­ročného kouča je pravdepodobný.

„Bolo mi povedané, že je to výnimočný tréner, ktorého majú radi všetci v tíme. Človek, ktorý má za sebou veľmi úspešnú kariéru, stačí sa pozrieť na jeho životopis,“ uviedol brankár Manchestru City.

Joan Laporta Čítajte viac Korupčný škandál Barcelony rastie. Vyšetrovať ho začala už aj UEFA

Ancelotti má zmluvu s Realom Madrid do konca prebiehajúcej sezóny a už niekoľko týždňov sa jeho meno skloňuje s nástupom na post trénera „Selecaa“. Predchádzajúci kouč Tite odstúpil v uplynulom roku po vypadnutí Brazílie vo štvrťfinále MS v Katare proti Chorvátsku (1:1 a 2:4 v rozstrele z 11 m).

Taliansky tréner patrí medzi najúspešnejších koučov, keď vyhral štyri tituly v Lige majstrov s AC Miláno a Realom Madrid. Triumfoval tiež vo všetkých piatich najlepších európskych súťažiach s Realom, Chelsea Londýn, Parížom Saint-Germain a Bayernom Mníchov. Národný tím nikdy netrénoval, bol však asistentom trénera Talianska v 90. rokoch minulého storočia.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Na toto sa nechytá ani Messi. Ronaldo je na prahu výnimočného rekordu

Súčasný prezident Brazílskej futbalovej konfederácie (CBF) Ednaldo Rodriguez plánuje v apríli vycestovať do Európy, aby rokoval s potenciálnymi kandidátmi na post hlavného trénera Brazílie. Nemecký denník Bild nedávno informoval, že záujem by mohol mať aj bývalý tréner Nemecka Joachim Löw.

Najlepšie zarábajúci slovenskí futbalisti Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Preč sú tie časy, keď si Marek Hamšík zarobil v...
debata chyba
Viac na túto tému: #Carlo Ancelotti #brazílska futbalová reprezentácia