Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brazílčania si želajú, aby ich viedol slávny Európan. Francúzi ukázali prstom na nového kapitána

Viacerí brazílski futbaloví reprezentanti sa domnievajú, že ich novým trénerom v národnom mužstve bude Carlo Ancelotti.

22.03.2023 23:12
Carlo Ancelotti Foto: ,
Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti.
debata (1)

Taliansky odborník má síce kontrakt so španielskym Realom Madrid do 30. júna 2024 a Brazílska futbalová konfederácia (CBF) nedávno poprela dohodu so 63-ročným koučom, no špekulácie na túto tému naďalej neutíchajú.

Brankár anglického Manchestru City Ederson sa dokonca nechal počuť, že by chcel, aby Real Madrid vypadol z Ligy majstrov 2022/2023, aby Ancelotti mohol prísť do Brazílie „čo najrýchlejšie“.

„Zhováral som sa s Casemirom, Viníciusom Júniorom a Militaom. Je veľká možnosť, že príde,“ povedal Ederson na tlačovej konferencii brazílskeho národného tímu pred sobotňajším prípravným zápasom v marockom Tangeri proti domácemu výberu. V ňom „kanárikov“ povedie dočasný kouč Ramon Menezes Hubner.

Martin Dúbravka Čítajte viac Ak proti Luxembursku nie sme favorit, v akom predklone nastúpime proti Ronaldovi?

Post lodivoda brazílskej reprezentácie je neobsadený od štvrťfinálovej prehry s Chorvátmi na vlaňajších majstrovstvách sveta v Katare, keď pri mužstve po šesťapolročnom pôsobení skončil kouč Tite.

Ederson poznamenal, že spoločne s ďalšími brazílskymi hráčmi vníma Ancelottiho ako „výnimočného trénera, ktorého má každý rád“. „Stačí si pozrieť jeho životopis. Čoskoro budeme vedieť, či tu bude alebo nie. Dúfam, že budeme mať čo najskôr nového trénera. Cítim to očakávanie aj preto, lebo je tu príliš veľa špekulácií,“ skonštatoval 29-ročný gólman.

Kapitánom Francúzov bude Mbappé

Tréner „Les Bleus“ Didier Deschamps oznámil vymenovanie Mbappého do funkcie kapitána v upútavke na futbalovú šou Téléfoot, ktorú ešte len odvysielajú. „Bude to Kylian Mbappé, zástupcom bude Antoine Griezmann. Kylian zaškrtáva všetky políčka, aby prevzal túto zodpovednosť vzhľadom na to, čo robí a bude robiť na ihrisku,“ povedal Deschamps.

Kylian Mbappé. Foto: SITA/AP, Petr David Josek
2. Kylian Mbappé Kylian Mbappé.

Vysvetlil tiež, prečo kapitánom nebude skúsenejší Griezmann. „Kylian je zjednocujúcim článkom medzi najmladšími. Preto som sa tak rozhodol. Nie je to na škodu Antoinea, pretože ten bude mať tiež dôležitú zodpovednosť,“ dodal 54-ročný Deschamps, ktorý bol kedysi kapitánom francúzskeho národného mužstva.

Mbappé strelil na minuloročných majstrovstvách sveta v Katare osem gólov. Bol najlepším kanonierom turnaja a stal sa iba druhým hráčom, ktorý zaznamenal hetrik vo finále. Na konte má 36 presných zásahov v 66 dueloch za Francúzsko.

Griezmann dosiaľ odohral v najcennejšom drese 117 zápasov a napriek tomu, že nebude kapitánom, mal by byť na ihrisku predĺženou rukou Deschampsa.

Francesco Calzona Čítajte viac Calzona rieši zranenia a chváli Polievku. O zápasy v Trnave je žalostný záujem
Partnerky futbalových reprezentantov Slovenska Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Rodinná pohoda a zázemie sú dôležité pre...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Carlo Ancelotti #Kylian Mbappé #brazílski futbalisti