Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na toto sa nechytá ani Messi. Ronaldo je na prahu výnimočného rekordu

Superhviezda svetového futbalu, Cristiano Ronaldo, by mala vo štvrtok prekonať ďalší významný rekord. Stačí jediné. Ak nastúpi na večerný kvalifikačný duel v "slovenskej" skupine J, v ktorom Portugalsko privíta Lichtenštajnsko.

23.03.2023 07:30
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo.
debata

Je to už takmer 20 rokov, čo si Ronaldo pripísal prvý reprezentačný štart v drese Portugalska. Debutoval presne 20. augusta 2003 proti Kazachstanu. Ak sa dostane na trávnik proti Lichtenštajnsku, stane sa novým rekordérom v počte odohratých duelov v drese národného tímu.

Doteraz nastúpil Ronaldo za Portugalsko v 196 zápasoch a na čele historických tabuliek je spoločne s kuvajtskou legendou Baderom Al-Mutawom. Ten má zhodou okolností rovnako ako Portugalčan 38 rokov a v reprezentácii debutoval tiež v roku 2003.

Francesco Calzona Čítajte viac Calzona rieši zranenia a chváli Polievku. O zápasy v Trnave je žalostný záujem

Takmer s istotou sa dá povedať, že na tieto čísla Ronaldov najväčší rival Lionel Messi nikdy nedosiahne. Kapitán argentínskych majstrov sveta má na svojom konte aktuálne 172 reprezentačných štartov. Messi môže pridať ďalšie v blížiacich sa prípravných dueloch proti Paname a Curacau.

Faktom je, že po MS v Katare sa sedemnásobný držiteľ Zlatej lopty vyjadril, že v najbližších rokoch sa neplánuje pravidelne zúčastňovať reprezentačných zápasov. Dva prípravné súboje sú súčasťou osláv úspechu Argentíny na svetovom šampionáte.

Bude zaujímavé sledovať, či Ronaldo bude rekordné číslo reprezentačných štartov zveľaďovať v priebehu celej kvalifikácie o EURO 2024. Ak áno, tak v septembrovom stretnutí proti Slovensku môže zaznamenať už svoj 201. štart v najcennejšom dre­se.

Messi vs. Ronaldo? Futbalové osobnosti rozhodli Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Alex Ferguson – Cristiano Ronaldo. „Messi je...
debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #rekord #Lionel Messi #kvalifikácia EURO 2024