Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Maďari dostali vážny email zo sídla UEFA. Ak budú na štadióne provokovať s vlajkami, hrozí im veľký trest

Veľké a predovšetkým pozitívne emócie v Maďarsku vyvolala správa, že UEFA povolila vystavovať na zápasoch národného futbalového tímu symboly "Veľkého Maďarska".

22.03.2023 14:48
fans maďarsko Foto:
Ilustračné foto
debata (8)

Sporná vlajka, na ktorú si Maďari žiadali špeciálne povolenie, obsahuje mapu, na ktorej sú územia takmer jej všetkých susedných krajín, s ktorými Maďarsko susedí – veľká časť Chorvátska, časti Slovinska, Rakúska, Slovenska, Rumunska, Ukrajiny, ale aj Srbska.

Rumunsko okamžite protestovalo a žiadalo vysvetlenie tohto škandalózneho rozhodnutia. V celom regióne nastal veľký rozruch, UEFA si uvedomila, že vec zašla priďaleko a nasledovala okamžitá reakcia.

Správy z Nyonu popierajú, že by umožnili Maďarom vyvesiť spornú vlajku. V liste, ktorý zaslal generálny sekretár UEFA Theodor Teodoridis generálnemu sekretárovi maďarskej futbalovej federácie Mártonovi Vagimu, sa uvádza, že Maďarsko bude potrestané, ak zobrazí sporné symboly.

"Na naše veľké prekvapenie sme boli informovaní o medializovaných správach, v ktorých sa uvádza, že UEFA schválila používanie takýchto vlajok a transparentov v súťažných zápasoch UEFA. V tejto súvislosti, aby sa predišlo pochybnostiam, by sme radi objasnili, že UEFA neudelila akékoľvek povolenie k používaniu takýchto vlajok alebo transparentov.

SR Senec šport futbal anketa Futbalista roka 2022 BAX Čítajte viac Hamšík sa vyjadril k šumom o Slovane. Pri téme reprezentácia bol tajomný

Okrem toho, ako je uvedené v našom liste, prítomnosť takýchto transparentov môže viesť k disciplinárnym následkom, a preto dôrazne odporúčame, aby ste podnikli potrebné kroky, aby ste sa vyhli zobrazovaniu týchto vlajok na akomkoľvek zápase UEFA.

Napokon, ako už bolo spomenuté v našom predchádzajúcom liste, všetko bude závisieť od našich disciplinárnych orgánov. Ak bude potrebné, aby vec posúdili a prípadne uložili disciplinárne sankcie v súlade s Disciplinárnym poriadkom UEFA," píše sa v liste, ktorý podpísal Teodoridis.

Maďarsko privíta v zápase európskej kvalifikácie na domácej pôjde Estónsko. Duel sa odohrá vo štvrtok v Budapešti.

Martin Dúbravka Čítajte viac Ak proti Luxembursku nie sme favorit, v akom predklone nastúpime proti Ronaldovi?
Video
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko-Uhorsko #maďarskí futbalisti