Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď som hrával, pizza nebola problém, tvrdí Lobotka. To, čo sa o ňom píše, nečíta

Dvakrát bol štvrtý, dvakrát tretí, raz druhý. Stanislav Lobotka mal výborný rok 2022, ukázal v ňom najväčší herný progres, ale prvenstvo v ankete o najlepšieho futbalistu roka mu stále chýba.

21.03.2023 15:20
Stanislav Lobotka Foto: ,
Stanislav Lobotka na galavečere Futbalista roka 2022.
debata (2)

Počká, kým skončí Škriniar

Šliapal na päty kamarátovi Milanovi Škriniarovi, ale napokon za ním zaostal o 18 bodov. Čo bude musieť v budúcnosti urobiť, aby sa stal konečne aj víťazom?

„Budem musieť počkať, kým Miňo skončí s futbalom,“ žartoval Lobotka na slávnosti v Senci. Keď predtým naháňali so Škriniarom Hamšíka, ktorý končil pred nimi, tvrdil, že musia počkať, kým Marek odíde do Číny, až potom bude voľné pole.

V pondelok večer na konto súperenia so Škriniarom už vážnejšie doplnil.

„Miňo má skvelú formu, výborne hrá. Bude ťažké sa pred neho dostať. Ale víťazstvo mu prajem, lebo je výborný. A nielen ako futbalista, ale aj človek. Moje druhé miesto z tohto pohľadu vnímam ako víťazstvo.“

Vladimír Weiss Čítajte aj Koniec úspešnej kariéry? Možno tu stojím poslednýkrát, prekvapil Weiss na galavečere

Lobotka však neodchádzal z galavečera Slovenského futbalového zväzu s prázdnymi rukami. Okrem druhého miesta v hlavnej ankete, získal Cenu fanúšikov.

"Pre mňa to znamená veľa. Pred rokom a pol som bol často fanúšikmi kritizovaný, neprežíval som príjemné obdobie. O to viac si teraz ich cenu vážim.

Nebolo jednoduché zmeniť názor ľudí, verejnosti, ukázať im, že na to mám, to bola moja motivácia. Futbal robíme pre ľudí a teší ma, že sa im páči, ako hrám," reagoval stredopoliar SSC Neapol.

Jeho tím s výrazným náskokom vedie tabuľku najvyššej talianskej súťaže a má na dosah titul. Na Lobotkovu hlavu sa sypú pochvaly, označujú ho za režiséra mužstva.

Milan Škriniar Čítajte aj Škriniar odrazil Lobotkov útok. Je štvrtý raz kráľom

„Nepasujem sa do úlohy šéfa, nečítam ani, čo sa o mne píše. Futbal ma teraz baví a užívam si ho. Teší ma, že sa nám darí a hráme pekný futbal. Ak ma niekto pochváli, je to pekné, ale na prvom mieste zostáva tímový úspech a robím všetko, aby sme získali scudetto.“

Pomohol mu príchod trénera Luciana Spallettiho pred takmer dvoma rokmi. „Postupne som začal hrávať, opäť dostal šancu a cítil som dôveru. To bolo aj viac menších vecí, všetko sa to skĺbilo a obrátilo v môj prospech.“

Lobotka v čase, keď nehrával, pribral, spolupracoval aj s výživovým poradcom.

„Aj on mi pomohol. Nemusel som výrazne meniť stravovanie. Keď však hrávate, môžete si dať aj pizzu. Ale keď som nehrával a dal som si ju, ťažšie sa mi zhadzovali kilá.“

Stanislav Lobotka Čítajte aj Jeden z klenotov Neapola! Z Lobotkovej prihrávky fanúšikovia šalejú. Pozrite si ju

K reprezentačnému tímu sa pripojil až v pondelok pred galavečerom a už sa pripravuje s ostatnými na štart kvalifikácie ME 2024.

„Rýchlo sa preladiť nie je úplne jednoduché, som ešte trochu rozhodený. Mám za sebou cestu, ale hráme až vo štvrtok večer, tak je ešte čas sa pripraviť na zápas s Luxemburskom a čo najlepšie odštartovať novú kvalifikáciu.“

Mrzí ho, že v tíme chýba kapitán Milan Škriniar, ktorého zatiaľ na Slovensko nepustili zdravotné problémy a nezúčastnil sa ani na slávnostnom vyhlasovaní výsledkov ankety, ktorú vyhral už štvrtý raz po sebe.

„Pre nás je to veľká komplikácia. Milan je skvelý futbalista, bude nám chýbať. Ale to sa vo futbale stáva a musíme zabojovať aj za neho.“

Partnerky futbalových reprezentantov Slovenska Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Rodinná pohoda a zázemie sú dôležité pre...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #SSC Neapol #Stanislav Lobotka