Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Koniec úspešnej kariéry? Možno tu stojím poslednýkrát, prekvapil Weiss na galavečere

Trénerom roka 2022 sa stal Vladimír Weiss z ŠK Slovan Bratislava, ktorý obhájil prvenstvo v ankete.

21.03.2023 06:31
Vladimír Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss s cenou pre Trénera roka 2022.
debata (1)

V príhovore počas pondelkového galavečera v Senci naznačil, že jeho trénerská kariéra sa chýli ku koncu.

„Veľmi si to vážim, ďakujem svojim blízkym i hráčom. Želám všetko dobré slovenskej reprezentácii. Možno tu stojím poslednýkrát, mám nejaké plány, uvidíme,“ uviedol Weiss.

Futbalistov Slovana vlani priviedol k obhajobe majstrovského titulu a bratislavský tím pod jeho vedením postúpil do osemfinále Európskej konferenčnej ligy.

V ankete opäť zdolal trnavského trénera Michala Gašparíka, ale tentoraz s podstatne výraznejším náskokom ako pred rokom. Bodový pomer vo Weissov prospech bol 252:107, v predchádzajúcej edícii ankety 64:61.

Milan Škriniar Čítajte viac Škriniar odrazil Lobotkov útok. Je štvrtý raz kráľom

Bývalý tréner slovenskej i gruzínskej reprezentácie sa objavil na 1. mieste na 77 hlasovacích lístkoch.

Už druhý raz sa stalo, že v jednom ročníku sa tešili z úspechu v ankete otec a syn. Vladimíra Weissa mladšieho vyhlásili za najlepšieho hráča Fortuna ligy 2022.

Weiss dostal cenu pre trénera roka po piaty raz a tretíkrát po sebe. V roku 2020 ju dostal za úspešné pôsobenie na lavičke gruzínskej reprezentácie.

"Tri roky nie je tak dávno. Vrátil som sa do najlepšieho klubu u nás. Prečo sa mi darí? Možno je to o skúsenosti, vzťahu k futbalu a k hráčom, to je tajomstvo trénerstva.

Musíte rozumieť hráčom a ich duši. Do Slovana som sa vrátil kvôli synovi Vladovi a Ivanovi Kmotríkovi staršiemu. On mi dal šancu ako mladému trénerovi. Ale hlavne kvôli Vladovi, ktorý ukazuje, že vie hrať futbal a že vie dať emóciu kabíne i ľuďom."

SR Švajčiarsko futbal EKL osemfinále Odveta BAX Čítajte aj Weiss: Taký výkon nepredvedie ani Trnava, ani Dunajská Streda, iba Slovan. Nič si za to však nekúpime

K synovi ešte uviedol, že si ho vie predstaviť v budúcnosti ako dobrého trénera. Vladimír Weiss mladší skončil v tohtoročnej ankete najlepších futbalistov na piatom mieste. Nedávno získal cenu pre najlepšieho hráča sezóny vo Fortuna lige.

„Je skvelý vodca, má vášeň pre futbal, rozumie mu a ľudia idú za ním. Bol by skvelý tréner,“ myslí si Weiss starší.

Martin Dohál Čítajte aj Chybujúci rozhodca spoznal trest: Dlhá stopka aj degradácia

Bývalý reprezentačný kormidelník bude pozorne sledovať aj štart Slovenska do kvalifikácie o ME 2024.

"Nepatríme s týmto kádrom do piateho koša. Ja si neviem predstaviť, že by som po štyroch prehrách, alebo remízach, ešte sedel na lavičke reprezentácie.

Zahraničný tréner to má ťažšie, ale je chránený pred médiami. Tlak on má týmto odbúraný, ja som si to zažil, keď som pracoval mimo Slovenska. Je to teraz len na ňom a na hráčoch," uzavrel Weiss.

Partnerky futbalových reprezentantov Slovenska Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Rodinná pohoda a zázemie sú dôležité pre...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss