Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyzeralo to ako vtip. Ukrajina má vycúvať z ambícií organizovať MS vo futbale

Ukrajina údajne vycúva zo spoločnej kandidatúry so Španielskom a Portugalskom o usporiadanie futbalových majstrovstiev sveta v roku 2030.

12.03.2023 16:30
SK Dnipro-1 1 Foto:
Ukrajinci sa svetového šampionátu asi nedočkajú.
debata (4)

Ako referuje web insidethegames.biz, jej miesto v spoločnom projekte by údajne malo zaujať severoafrické Maroko.

Ukrajina sa minulý rok pripojila k plánu dvoch futbalových federácií z Pyrenejského polostrova, pričom táto európska kandidatúra mala vyjadrovať „posolstvo jednoty, solidarity a štedrosti“.

Pokračujúca ruská vojenská agresia voči Ukrajine však brzdí nádeje Ukrajinskej futbalovej asociácie (UAF) stať sa spoluorganizátorom „mundialu“ v roku 2030.

627140518 Čítajte viac Takého hráča v kariére ešte nezažil - kamarátovi zlomil nohu, po Dunajskej Strede jazdil opitý. Čmelík tentoraz rozdával facky

Maroko zvažovalo, že sa bude uchádzať o pridelenie svetového šampionátu v roku 2030, potenciálne spolu s Tuniskom a Alžírskom. V minulosti sa až päťkrát neúspešne uchádzalo o usporiadanie turnaja.

Ukrajina spolu s Poľskom v roku 2012 hostila majstrovstvá Európy a v ukrajinskej metropole Kyjev sa v roku 2018 konalo finále Ligy majstrov medzi Realom Madrid a FC Liverpool (3:1).

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Ronaldo necháva každého zamestnanca podpísať zmluvu o smrti. V kontraktoch sú šialené bizarnosti

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) očakáva, že dejisko MS 2030 určí na budúci rok v septembri. O mieste konania „mundialu“, ktorý sa bude hrať so 48 účastníkmi, rozhodne približne 200 členských krajín FIFA.

Na stole je zatiaľ spoločná ponuka juhoamerického kvarteta Argentína, Čile, Paraguaj a Uruguaj, ku ktorému sa možno ešte pridá Bolívia. Spolu sa údajne plánujú uchádzať aj Grécko, Egypt a Saudská Arábia.

Najkrajšie štadióny postavené v roku 2022 Fotogaléria - 73 fotiek Všetky fotky
Portál stadiumdb.com vybral 36 štadiónov...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Ukrajina #MS vo futbale 2030