Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Konflikt Francúzov od MS trvá: Klamár si, klamár, odkázal Benzema trénerovi

Karim Benzema označil kouča francúzskej futbalovej reprezentácie Didiera Deschampsa za klamára. Útočník Realu Madrid nesúhlasí s trénerovou interpretáciou jeho odchodu z národného tímu tesne pred štartom vlaňajších MS a neúčasti v záverečných bojoch o titul.

11.03.2023 17:14
Benzema a Deschamps Foto:
Karim Benzema (vľavo) a Didier Deschamps.
debata

Podľa Deschampsa mu mal Benzema tesne po svojom zranení povedať, že sa nestihne zotaviť do konca šampionátu a už s ním nemá v Katare počítať. Benzema pre zranenie ľavého stehenného svalu vypadol z kádra „Les Bleus“ tesne pred začiatkom MS 2022 a následne opustil tímový hotel v Katare.

Po absolvovaní liečby sa 10. decembra, teda štyri dni pred semifinálovým zápasom Francúzska proti Maroku (2:0), vrátil do tréningového procesu v Reale. Hoci sa špekulovalo o jeho návrate do národného tímu, Deschamps hráča späť nepovolal.

Mohamed Salah Čítajte viac Karma? Potupil Manchester United, teraz je na smiech. Liverpool prehral u posledného

„Karim mi povedal, že sa nestihne zotaviť,“ uviedol Deschamps v rozhovore pre sobotňajšie vydanie denníka Le Parisien. „Keď sa zranil, náš lekár ho odprevadil na kliniku Aspetar v Dauhe, kde absolvoval vyšetrenie magnetickou rezonanciou. Karim poslal výsledky do Madridu, kde mu poskytli názor na celú situáciu.“

Benzema sa mal do hotela vrátiť až po polnoci, kde ukázal správu z vyšetrení trénerovi a lekárovi národného tímu. „Karim bol zronený, majstrovstvá sveta znamenali preňho veľa. Povedal mi – ‚je koniec‘. Zostali sme spolu asi 20 minút. Keď odchádzal, vravel som mu, aby sa nikam neponáhľal a svoj návrat zorganizoval spolu s manažérom tímu. Keď som sa ráno zobudil, bol preč. Je to jeho rozhodnutie, ja ho rešpektujem.“

731024538 Čítajte viac Korupcia, falšovanie, sprenevera. Barcelone hrozí vylúčenie z Ligy majstrov

Benzema, ktorý deň po prehre Francúzska vo finále MS s Argentínou (3:3 pp, 2:4 v rozstrele z 11 m), oznámil ukončenie reprezentačnej kariéry, na sociálnej sieti odmietol Deschampsovu verziu. Držiteľ Zlatej lopty za rok 2022 zavesil na Instagrame screenshot s vyjadreniami trénera, ktoré okomentoval frázou „aká opovážlivosť“ a pridal emodži s tvárou klauna.

Navyše zdieľal video populárneho francúzskeho influencera, ktorý v ňom opakuje slová „klamár, si klamár“, pričom ich adresoval Deschampsovi.

Milan Škriniar Čítajte viac Hráčske zemetrasenie v Paríži. Kto majú byť noví spoluhráči Škriniara?

Už pri náhlom odchode Benzemu z Kataru médiá špekulovali o konflikte medzi ním a reprezentačným kormidelníkom.

Zranenie bolo záverečnou kapitolou turbulentnej histórie elitného kanoniera v národnom tíme. V ňom Benzema už predtým chýbal päť a pol roka, keď ho Deschamps odmietol povolávať do kádra pre účasť v kauze vydierania krajana Mathieua Valbuenu spojeného s nahrávkou so sexuálnym obsahom.

Najkrajšie štadióny postavené v roku 2022 Fotogaléria - 73 fotiek Všetky fotky
Portál stadiumdb.com vybral 36 štadiónov...
debata chyba
Viac na túto tému: #Didier Deschamps #Karim Benzema #MS v katare