Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Barcelona ovládla slávne El Clásico. Priblížila sa k postupu do finále pohára

Futbalisti FC Barcelona zvíťazili v prvom zápase semifinále Španielskeho pohára na pôde Realu Madrid 1:0. O triumfe Kataláncov rozhodol vlastný gól Edera Militaa v prvom polčase. Odvetný duel je na programe 5. apríla na štadióne Nou Camp.

02.03.2023 22:57
Radosť FC Barcelona Foto:
Radosť futbalistov FC Barcelona po góle do bránky Realu Madrid.
debata

V 252. súťažnom zápase prestížneho El Clasica zaznamenali „Blaugranas“ 99. triumf. Katalánci zaostávajú vo vzájomných súťažných dueloch už iba o dva triumfy za „bielym baletom“. Hostia nastúpili do zápasu bez svojho najlepšieho kanoniera Roberta Lewandowského, ktorý pauzuje pre zranenie.

Po nevýraznej úvodnej desaťminútovke sa o prvý vzruch postarali domáci. Po centri Viniciusa Juniora sa dobre zorientoval Benzema, ktorý síce prekonal ter Stegena, avšak nepostrážil si nábeh za obranu a jeho gólovú radosť prekazil ofsajd.

Ivan Kmotrík ml. Čítajte viac Kmotrík ml. je späť a nastal pohyb. Vysporiadal sa s Tomaschekom a Vittekom

V 26. minúte sa prvýkrát v zápase menilo skóre. Do zakončenia sa dostal Kessie a od Courtoisa sa lopta odrazila do nôh brániaceho Militaa, ktorý bol autorom vlastného gólu. Celú veľmi tesnú situáciu ešte musel preveriť VAR. V závere prvého polčasu mohol vyrovnať Carvajal, ale volej po centri na zadnú žrď mu ideálne nesadol.

Po zmene strán začal aktívnejšie Real. V 49. minúte výborne zapracoval Araujo pri zakončení Viniciusa, keď v sklze zblokoval pokus Brazílčana nad bránu. V 72. minúte mohli Katalánci odskočiť súperovi na rozdiel dvoch gólov, keď bol Courtois už prekonaný, strelu Kessieho však zastavil jeho vlastný spoluhráč Fati.

613949348 Čítajte viac Ronaldo si kúpil bleskurýchle auto od chorvátskeho boháča. Na svete je takých len desať

Domáci v záverečných minútach zatlačili lídra La Ligy do hlbokého bloku. Barcelončania však boli v defenzíve kompaktní, nedovoľovali súperovi kombinačnú hru po zemi a centrované lopty obrana hostí dokázala odvrátiť. Pred odvetou, ktorá je na programe 5. apríla v Barcelone, tak majú lepšiu pozíciu na postup do finále španielskeho Kráľovského pohára hráči Barcelony.

Copa del Rey – semifinále (1. zápas):
Real Madrid – FC Barcelona 0:1 (0:1)
Góly: 26. Militao (vlastný). ŽK: Vinicius, Nacho, Valverde – Raphinha, Gavi, Kessie. Rozhodoval: J. Munuera Montero (Šp.)
Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Rüdiger, Fernandez (67. Rodrygo) – Modrič (84. Rodriguez), Camavinga, Kroos (74. Tchouameni) – Valverde, Benzema, Vinicius Junior
FC Barcelona: ter Stegen – Araujo, Kounde, Alonso, Balde – Kessie (86. Roberto), Busquets, de Jong – Raphinha (69. Fati), Torres, Gavi

Futbalisti a ich polovičky v gala. Slávnosť FIFA Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
 Holandský obranca Virgil van Dijk pózuje s...
debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #fc barcelona #El Clásico #Španielsky pohár