Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najhorší je pocit bezmocnosti. Hviezda Bayernu otvorene o útoku lupičov

Portugalský futbalista Joao Cancelo otvorene prehovoril o traumatickom zážitku, keď ho s rodinou napadli lupiči v ich vlastnom dome.

24.02.2023 16:38
Germany Soccer Bundesliga Bayern Foto: ,
Joao Cancelo nečakane prestúpil z Manchestru City do Bayernu Mníchov v januári tohto roku.
debata

Portugalský reprezentant Cancelo (28) hrá od januára za Bayern Mníchov. Predtým pôsobil technicky veľmi dobre vybavený krajný obranca v Manchestri City tri a pol roka – a zažil traumatické veci.

V rozhovore pre portugalský denník O Jogo sa zveril s príbehom, ktorý ho formuje dodnes. Jazva nad pravým okom mu bude vždy pripomínať Silvester 2021.

Cancelo sa chystal ukončiť rok doma so svojou rodinou – matkou, dcérou, otcom, strýkom a kamarátom, keď sa do jeho domu vlámali štyria zlodeji a vyhrážali sa jemu a jeho rodine.

Sr Futbal EKL 5. kolo Skupina H BAX Čítajte viac Prijateľný žreb pre Slovan. Niektorí ľudia budú mať veľké oči, reagoval Weiss

Vtedajšia hviezda City chcela odtlačiť útočníka a dostala úder: „Budem tu mať jazvu do konca života. Bol to hlavne pocit bezmocnosti. Urobil som to pre svoju rodinu, ktorá je v mojom živote najdôležitejšia,“ uviedol Cancelo.

Už deň po lúpežnom prepadnutí nastúpil v Londýne na zápas Premier League proti Arsenalu. „Priznám sa, že som sa necítil úplne pripravený na to, aby som hral,“ obzerá sa Cancelo do minulosti a vysvetlil, prečo napokon na duel nastúpil. "Pripadalo mi to akoby som sa vzdal. Chcel som hrať, pretože je to môj život.“

kolaz Čítajte viac Sto kíl ľadu, tri toalety, dve hodiny od letiska. Čo nesmie chýbať slovenským štadiónom pre ME?

Kým Cancelo cestoval so svojím tímom do Londýna, jeho rodina zostala doma. Klub nasadil ochranku a dokonca sa na návšteve zastavil aj jeho kolega z reprezentácie Bruno Fernandes, ktorý hrá za konkurenčný Manchcester United, aby bol s Cancelovou rodinou.

Ani nie 24 hodín po traumatickom zážitku oslavoval v Londýne víťazstvo na poslednú chvíľu. Napriek bolestiam hlavy a opuchnutému viečku hral Cancelo v náročnom stretnutí naplno.

Čo treba vedieť o súperovi Slovana, FC Bazilej Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
FC Bazilej bol založený v roku 1893 a je...
debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #portugalská futbalová reprezentácia #Joao Cancelo